Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Družine in nove tehnologije«

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 14. 05. 2021 / 11:54
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2021 / 12:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Družine in nove tehnologije«
Kakšno vlogo imajo tehnologije v naših družinah? FOTO: Pexels.

»Družine in nove tehnologije«

Mednarodni dan družin obeležujemo vsako leto 15. maja.

Kakšno vlogo imajo tehnologije v naših družinah? FOTO: Pexels. 


Mednarodni dan družin je razglasila Generalna skupščina OZN leta 1993. Ta dan odraža pomen in nenadomestljivo vlogo, ki jo imajo družinske skupnosti v sodobnem svetu. Mednarodni dan družin obeležujemo vsako leto 15. maja.

Sodobni trendi, hiter življenjski ritem, nepredvidljiv življenjski slog, migracije, demografske in podnebne spremembe, nove tehnologije, v zadnjem času pa tudi vseobsegajoča epidemija koronavirusa, dramatično preoblikujejo naš svet.

Vplivi novih tehnologij na družine 

Zato letošnji, že 28. mednarodni dan družin nosi naslov Družine in nove tehnologije. Obeleževanje mednarodnega dneva družin se v letošnjem letu osredotoča na vplive novih tehnologij na blaginjo družin, želi pa poudariti tudi vloga digitalnih tehnologij v družbenem razvoju in v prizadevanju za blaginjo vseh ljudi.

Poudarek letošnjega dneva družin je predvsem na tem, kakšen doprinos imajo nove tehnologije v družinah ter tudi kakšne so negativne posledice prekomerne uporabe tehnologij pri družinskih članih, zlasti še pri otrocih in mladostnikih.


V zadnjih letih se je število zunajzakonskih skupnosti izrazito povečalo. FOTO: Pexels. 

Ta dan je priložnost za vse družine, da ponovno ovrednotijo kvaliteto časa, ki ga preživijo skupaj, se pogovorijo o pasteh in nevarnosti sodobnih tehnologij ter iščejo nove izzive in možnosti za preživljanje skupnega časa.

Podatki za Slovenijo nam kažejo, da je pri nas največ družin s povprečno tremi člani. Najpogostejši tip družine je bil do nedavnega zakonski par z otroki, vendar se število takih družin že nekaj let zmanjšuje, v zadnjih letih se je namreč izrazito povečalo število zunajzakonskih skupnosti.


Preberite še: 
- Kako se spopasti z otrokovo vpetostjo v virtualni svet?
- Imejmo košček narave kar doma!
- Prva kateheza v Letu družine [VIDEO]
- Pogovor z mamo svetnika [VIDEO]

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh