Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Družine, ohranjajte svojo vero!«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 10. 2013 / 20:47
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Družine, ohranjajte svojo vero!«

»Družine, ohranjajte svojo vero!«

Papež je krščanskim družinam pojasnil, da resnično veselje prihaja iz globokega razumevanja med ljudmi.

Papež Frančišek je krščanske družine pozval, naj ohranjajo svojo vero, jo posredujejo mlajšim rodovom in v družbi pričujejo o veselju, ki prihaja iz vere. Ne zadošča, če vero zaklenemo v trezor ali pa jo uporabimo v zagovor, je sveti oče dejal v nagovoru med včerajšnjim bogoslužjem ob mednarodnem srečanju družin, ki so se zbrale na Trgu sv. Petra v Vatikanu. Pomembneje je, da vero pričujemo in jo ponašamo na obrobja človekovega obstoja. Vera ni zasebna lastnina, ampak jo moramo »s pričevanjem, pripravljenostjo in odprtostjo do drugega nenehno deliti«, je papež dejal več kot 100.000 zbranim vernikom pred Petrovo baziliko.

Družine bi morale izžarevati veselje, je poudaril Frančišek na srečanju družin, ki velja za enega izmed vrhuncev v letu vere. To veselje pa ne sme biti zgolj površinsko in naj ne izhaja zgolj iz prijetnih okoliščin: »Resnično veselje prihaja iz globokega razumevanja med ljudmi, ki vse občutijo v svojih srcih in ki nam dajejo občutiti lepoto sobivanja, medsebojno podporo na poti skozi življenje«, je dejal sveti oče.

Temelj tega občutka globokega veselja je »navzočnost Boga v družini, njegova sprejemajoča, usmiljena in spoštljiva ljubezen do vsakogar«. Le Bog lahko ustvari »skladnost različnosti«. Če Božje ljubezni primanjkuje, tudi družina izgubi svojo skladnost. Nastopi sebičnost in veselje izgori. »Družina, ki živi veselje vere, samodejno napreduje, je sol sveta in luč zemlje, je kvas družbe«, je poudaril Frančišek med bogoslužjem za družine z vsega sveta.Sveti oče je družine pozval tudi k molitvi. Ta naj bo preprosta, ponižna in usmerjena v prošnjo za odpuščanje. Molitev ni »balast nečimrnosti«, ampak izraz ponižnosti, da človek potrebuje Boga. Papež je posebej priporočil skupno molitev pred jedjo, Očenaš in rožni venec.





Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh