Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družinin dar domovom upokojencev

Za vas piše:
B. K.
Objava: 11. 12. 2020 / 14:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2020 / 09:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Družinin dar domovom upokojencev

Družinin dar domovom upokojencev

Založba Družina je pred božičem 48 domovom za starejše podarila tednik Družina in svoje revije.

FOTO: J. P.


Založba Družina je v dneh pred božičem 48 domovom za starejše občane podarila tednik Družina in revije naše založbe.

Pobuda je najprej prišla s strani doma upokojencev Idrija, v katerem se v teh dneh srečujejo s porastom okužb koronavirusa. »Ker se zavedamo, da se v domovih za starejše srečujejo z velikimi stiskami, ki terjajo izjemne napore zaposlenih na eni strani in potrpežljivost oskrbovancev na drugi, smo se odločili, da se odzovemo in razveselimo starejše z branjem pozitivnih spodbud,« je dejal Tone Rode, direktor založbe Družina.


FOTO: B. M.


Kot kažejo ugotovitve Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so prav domovi za ostarele najbolj podvrženi tveganju za prenos okužbe. Kar 56 odstotkov starejših od 65 let se je okužilo v DSO. Podatki za sredino decembra kažejo, da je v domovih okuženih 2723 oskrbovancev in več kot tisoč sto okuženih uslužbencev.


FOTO: M. V.


Marija Štepec, glavna sestra DSO Grosuplje, je ob obisku povedala, da so ta hip zelo veseli, ker so uspeli zajeziti okužbe. Starejšim največ pomenijo obiski bližnjih, to jih drži pokonci. Revij se je zelo razveselila, še zlasti ugank in križank, ki ljudi zaposlijo in razvedrijo.


FOTO: M. V.


»Bralni paket«, v katerem so bile poleg Radovedneža in tednika še slovenski zgodovinski magazin SLO in revije Praznična, Beseda med nami ter Božje okolje, sta Štepčevi izročila dr. Jože Plut, predsednik programskega sveta pri založbi Družina, in Barbara Kastelec, vodja revijalnega programa. Okoli dvajset domov po Sloveniji sta obiskala Miran Vene, vodja prodaje, in njegova sodelavka Bernarda Mali, preostalim pa smo bralne pakete poslali po pošti.


FOTO: B. M.


Direktor založbe Družina Tone Rode je ob tem izrazil hvaležnost vsem tistim bralkam in bralcem, ki kot zvesti naročniki omogočajo izhajanje kakovostnih katoliških vsebin in s tem tudi obdarovanje tistih, ki jih je epidemija še posebej prizadela.


FOTO: M. V.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh