Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družinina knjigarna v Šentvidu v prvem letu uresničila pričakovanja

Za vas piše:
Darja Ovsenik
Objava: 12. 12. 2012 / 12:05
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Družinina knjigarna v Šentvidu v prvem letu uresničila pričakovanja

Pred enim letom je v Šentvidu nad Ljubljano vrata odprla nova knjigarna Družina. V njej že leto dni poleg nakupovanja knjig obiskovalci uživajo v prijetnem vzdušju, ki ga knjigarna ponuja za prebiranje knjig (običajno ob dobri kavici ali čaju) in v kotičku, ki je namenjen otrokom.

Pred enim letom je v Šentvidu nad Ljubljano vrata odprla nova knjigarna Družina. V njej že leto dni poleg nakupovanja knjig obiskovalci uživajo v prijetnem vzdušju, ki ga knjigarna ponuja za prebiranje knjig (običajno ob dobri kavici ali vroči čokoladi). Med njenimi najbolj navdušenimi obiskovalci so kdo drugi kot otroci.

Ob lanski otvoritvi je direktor podjetja Družina Tone Rode dejal, da knjigarna želi v slovenski katoliški skupnosti razširjati življenjski optimizem in pogumno samozavest ter da je poklicana biti ljudska, še posebej pa nagovarjati družine, mlade in otroke. Je cilj izpolnila?

Knjigarna uresničila pričakovanja

Rode je za spletno Družino odgovoril, da so že lani v projekt šli z željo, da bi bila knjigarna prijazna do otrok, mladih in družin, da bi ponujala široko ponudbo pisarniškega materiala in bila dostopna tudi za duhovnike. »Letos z veseljem lahko rečem, da so se naša pričakovanja kljub krizi in dvomom v naložbo uspešno uresničila.« Da je resnično odprta za širok krog ljudi, kažejo številne prireditve v knjigarni, najbolj pa prav ponudba naslovov: ponujajo vse naslove katoliških založniških hiš v Sloveniji in širok izbor ostalih slovenskih založb.

Da gre za sodobno knjigarno po meri današnjega človeka dokazuje tudi ponudba za otroke, ki so se jim uspeli približati z otroškim kotičkom in igračami, starši pa se lahko vmes s kavo ali čajem sprehodijo po knjigarni, se usedejo in prelistajo knjige.

Prodanih 7.900 izvodov knjig

Izpolnitev pričakovanj potrjujejo tudi številke: od odprtja knjigarne do danes so prodali 7.900 izvodov knjig. Od januarja 2012 do danes so prodali skoraj 3.200 knjig založbe Družina, približno 2.800 knjig, ki jih imajo v komisiji, in skoraj 1.900 knjig drugih založnikov, je povedala Karmen Kristan, poslovodkinja knjigarne.

Največ povpraševanja po duhovnih knjigah

Najbolj prodajane knjige so knjige z duhovno tematiko, »saj so to tiste, ki navdušujejo tudi ob večkratnem prebiranju, so navdihujoče za vse življenje«, pri mladih pa opaža, da so zelo zaželene pričevanjske knjige, saj iščejo konkretne življenjske vzore, kako živeti vero, razloži Kristanova. Seveda pa ne manjka tudi povpraševanja po knjigah s tematiko odnosov, družine, stiske in veselja našega življenja. Z vidika časa preseneča odziv bralcev na določene knjige – v zadnjem času je bila to knjiga Rupnika: Umetnost življenja, ki je pošla v slabem mesecu dni, odkar je na policah, zato imajo že ponatis.

Knjigarna kot prostor srečevanja

Obiskovalci knjigarne so različni ljudje, pretežno izobraženci v zrelih srednjih letih, družine, pari, mladi, otroci, dedki in babice, duhovniki, redovniki in redovnice. »Veseli me, da je knjigarna tudi prostor za srečanje. Vsakdo je dobrodošel in prihaja s svojo zgodbo, na katero se prilega vsaj ena knjiga. Trudimo se, da bi bila knjigarna tudi prostor, kjer se obiskovalec lahko ustavi sredi hitenja med vsakodnevnimi obveznostmi in se odmakne v bogastvo besede,« še doda Kristanova.


Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh