Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vtisi romarjev z uredništvom Družine

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 17. 03. 2024 / 05:30
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 18.03.2024 / 08:55
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vtisi romarjev z uredništvom Družine
Družinini romarki Veronika in Ana. FOTO: M. M. Š.

Vtisi romarjev z uredništvom Družine

Kakšni so prvi vtisi udeležencev letošnjega Družininega romanja z bralci in bralkami ter člani uredništva?

Veronika Gril Novak, Dolenjske Toplice, in Ana Polanc, Kranj

Veronika: Za romanje je bila kot naročnica Družine izžrebana stara mama, ker pa ne more več dolgo sedeti na avtobusu in dolgo hoditi, je nagrado podarila meni. Zelo vesela in hvaležna je bila, da je bila izžrebana, in povedala mi je, da si je že od nekdaj želela obiskati »italijanski Lurd«, vendar nikoli ni imela te možnosti. Zdaj je tja napotila mene, da bom videla, kako je tam lepo, in me je za romanje resnično navdušila. Tukajšnja pokrajina je čudovita. Sprva sem nameravala poromati sama, nato pa sem se odločila, da na romanje povabim še prijateljico Ano in z veseljem je sprejela moje povabilo. Pred nekaj leti sem sicer v okviru domače župnije poromala v Medžugorje. Tokratno romanje mi je zelo všeč, navdušena sem nad italijansko arhitekturo, vse je precej drugače kot doma.

Ana: Veronikino povabilo sem navdušeno sprejela, ker rada potujem v tujino. Doslej sem v okviru šolske izmenjave obiskala Portugalsko, kjer smo si ogledovali tudi znamenitosti. Italija je izredno lepa dežela, zelo rada imam tudi arhitekturo in umetnost, zato na romanju resnično uživam.

Marija Nemec. FOTO: M. M. Š.

Marija Nemec, Turnišče

Pred tremi leti sem bila kot naročnica Družine izžrebana za romanje v Rim in mi je bilo zelo všeč. Lansko leto se za romanje v Medžugorje nisem odločila, ker sem tam že bila, letos pa sva se s kolegico skupaj prijavili kot romarki. Za romanje sem se odločila predvsem zaradi druženja, na nek način pa sem se želela tudi oddolžiti, ker sem bila za pot v Rim izžrebana, zato tokrat romam »v lastni režiji«. Prvi vtisi na tokratnem romanju so enkratni. Padova in Vicenza sta mi zelo všeč, tu doslej še nisem bila. Obiskala sem Rim in Firence, v Padovi pa sem bila včeraj prvič.

Edvard Učanjšek. FOTO: M. M. Š.

Edvard Učanjšek, Velenje

Z Družino sem že romal v Fatimo, naš duhovni vodja je bil g. Benedik. Kot romar sem sicer med drugim obiskal že Sveto deželo in rojstni kraj p. Pia, Pietrelcino. Za tokratno romanje sem bil izžreban kot naročnik Družine. Na seznamu izžrebancev sem videl, da je bil izžreban tudi znanec iz Šoštanja. Poskušal sem ga priklicati po telefonu, da bi skupaj potovala do Celja, kjer je bila vstopna postaja za romanje, pa mi ni uspelo, zato me je do avtobusa pripeljal nek drugi znanec, tu pa sem vendarle srečal možaka iz Šoštanja in zdaj romava skupaj. Tokratno druženje mi je zelo všeč – prijetno nam je skupaj, čeprav smo se z večino romarjev prvič srečali. Dlje časa sem se zadržal v pogovoru z našim duhovnim voditeljem dr. Bogdanom Dolencem, razpravljala sva o latinskih izrekih, ki so še vedno aktualni.

Kupi v trgovini

Kip sv. Anton Padovanski
Svetniki
17,70€

Povezano potovanje

Romanje v adventno Budimpešto z razstavo "Renoir"

Z dr. Ferdinandom Šerbeljem in dr. Janezom Grilom

Število dni

2

Naslednji termin

16.12.2023

Nalaganje
Nazaj na vrh