Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Družinski dan s hišnimi ljubljenci

Za vas piše:
STA
Objava: 20. 05. 2015 / 11:16
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Družinski dan s hišnimi ljubljenci

Biotehniški izobraževalni center Ljubljana pripravlja danes popoldne v zeleni okolici šolske veterinarske ambulante Družinski dan s hišnimi ljubljenci.

Biotehniški izobraževalni center Ljubljana pripravlja danes popoldne v zeleni okolici prve in edine šolske veterinarske ambulante v Sloveniji Družinski dan s hišnimi ljubljenci. V sproščenem sejemskem vzdušju se bodo na stojnicah predstavile različne organizacije in društva, ki skrbijo za dobrobit malih živali, so sporočili iz centra.

Družinski dan bo po napovedih organizatorja veliko zanimivih priložnosti ponujal tudi za otroke. Ogledali si bodo plesno točko s psom, se sprostili v foto in ustvarjalnem kotičku ali celo zaplesali na odru.

Kot je povedala vodja Šolske veterinarske ambulante Nuša Schumet, se bodo otroci na Družinskem dnevu s hišnimi ljubljenci seznanili tudi s projektom Modri pes, ki ponuja nasvete za varno ravnanje s psom. "Poučili jih bomo denimo, naj ob prvem srečanju psa vedno pobožajo pod brado in ne po glavi, vratu ali hrbtu," je dodala.

Družinski dan s hišnimi ljubljenci je za dijake Gimnazije in veterinarske šole v okviru Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana priložnost, da se predstavijo tudi z delom v novi šolski veterinarski ambulanti. Male živali se bodo v ambulanti namreč lahko udeležile tudi hitrega veterinarskega pregleda, ki ga bodo pod vodstvom usposobljenih mentorjev opravili dijaki.

Vsem obiskovalcem bo na voljo tudi voden ogled šolskega vivarija in terarija, ki ga bodo pripravili dijaki, ter manjša razstava mačk. Manjkali ne bodo niti pasji priboljški in nagradna igra.

Predstavili se bodo še policijski, reševalni in terapevtski psi. Svoje zanimive nastope pa bodo izvedli tudi plešoči psi, frizbi psi in psi, ki vlečejo kolesarje in tekače. Vse tja do 18. ure bodo po šolskem parku poskakovali seveda tudi psi in mačke, se plazili plazilci in eksotične živali, hiteli hrčki in tudi šolski mehiški zeleni legvan Franček.

Kupi v trgovini

Ljubim, torej sem
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh