Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovne počitnice: zanimanje večje od razpoložljivih mest

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 06. 08. 2020 / 06:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.08.2020 / 07:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovne počitnice: zanimanje večje od razpoložljivih mest

Duhovne počitnice: zanimanje večje od razpoložljivih mest

Zaradi koronavirusa več poudarka na preventivi in higieni, a razpoloženje vseeno sproščeno.

Uskovniški tedni na Pohorju 2020. Foto: SMP


Čeprav je pred začetkom poletja že kazalo, da organizatorji letos ne bodo mogli izvesti tradicionalnih duhovno-počitniških tednov za otroke in mladino, so se nekateri vseeno odločili za izvedbo in tedni zdaj kljub izrednim ukrepom potekajo nemoteno. Številnim otrokom in mladostnikom so že polepšali in popestrili poletne dni.


Savio kamp za ministrante. Foto: Facebook Don Bosko

V tem tednu med drugim v Kančevcih poteka ADAM 2020 – duhovno-počitniški tabor s tečajem angleškega jezika za otroke, v Želimljah Savio kamp za fante-ministrante, na Uskovnici Uskovniški tedni za študente, na Brezjah poletne duhovne vaje za mlade, v Olimjah osebno vodene duhovne vaje v tišini, peti počitniški teden na Stržišču.

Za tednik Družina smo pri organizatorjih preverili, kakšno je vzdušje ob letošnjih izrednih razmerah zaradi koronavirusa. Razmere narekujejo več poudarka na skrbi za preventivo in higieno ter varnostno razdaljo, a to razpoloženja med mladimi ni skalilo.

»Smo kot ena družina, eno gospodinjstvo. Je pa čutiti večjo odgovornost udeležencev,« je povedal Boštjan Jamnik, vodja uskovniških tednov.


Duhovno-počitniški tedni na Stržišču 2020. Foto: Arhiv gibanja POT

Zaradi smernic NIJZ so marsikje morali število udeležencev omejiti, čeprav bi jih lahko sprejeli celo več kot pretekla leta. »Letos je izreden naval, številne smo morali zavrniti,« je za tedne na Stržišču povedal Danilo Kobal.

Več o dogajanju in razpoloženju na duhovno-počitniških tednih ter kako dogajanje spremljajo starši, preberite v novi številki Družine (32/2020).

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh