Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Duhovne vaje pomembne za reformo kurije«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 27. 02. 2015 / 12:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Duhovne vaje pomembne za reformo kurije«

Papežev prijatelj, jezuit p. Fares: Frančišku je pomembno, kako nekaj storiti, ne le, kaj je potrebno storiti«.

Postne duhovne vaje za papeža in člane rimske kurije, ki se zaključujejo danes, so po mnenju dolgoletnega prijatelja papeža Frančiška lahko izrednega pomena tudi za reformo kurije. Papež izvaja nekaj, kar jezuiti imenujejo »duhovno vodstvo«, je v pogovoru za Radio Vatikan pojasnil argentinski jezuit Diego Fares.



Pri omenjeni metodi se posameznik ne osredotoča na to, kaj mora storiti, ampak predvsem na to, kako bo to storil. Duhovne vaje, tokrat na temeljih navodil redovnega ustanovitelja jezuitov Ignacija Lojolskega, spodbujajo medsebojno razumevanje sodelavcev za tovrstni vodstveni slog, s tem pa bodo udeleženci deležni pomoči tudi pri izvajanju reforme.

»Če bo papež Frančišek z reformo kurije in Cerkve uspešen, potem se bo ta pričela znotraj, v srcih, to ne bo reforma, ki jo bo opaziti le od zunaj«, je prepričan jezuit. Skupaj z drugimi meditirati na duhovnih vajah je »močna duhovna izkušnja«. Udeleženci veliko stvari delijo, čeprav duhovne vaje opravljajo vsak zase. To je po mnenju p. Faresa »resnična reforma«.

Argentinski jezuit Fares Jorgeja Maria Bergoglia, današnjega papeža, pozna od njegovega vstopa v jezuitski red pred 40 leti. Bergoglio je bil njegov duhovni spremljevalec in ga je pogosto spremljal med duhovnimi vajami.

Frančišek in njegovi sodelavci se danes z duhovnih vaj v Ariccii vračajo v Vatikan. Med postnim premišljevanjem jih je vodil italijanski karmeličan p. Bruno Secondin.

Vir: Kathpress

Foto: news.va

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh