Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovni nagovor za 2. adventno nedeljo [VIDEO]

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 04. 12. 2021 / 17:00
Oznake: Duhovnik
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.12.2021 / 10:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovni nagovor za 2. adventno nedeljo [VIDEO]
Marko Rijavec: In te gore in doline so, vsaj tako se zdi, zmeraj višje in zmeraj nižje, in med njimi je zmeraj večji razkorak. FOTO: Vid Ponikvar

Duhovni nagovor za 2. adventno nedeljo [VIDEO]

Biblicist in župnik v Idriji Marko Rijavec v videoposnetku spregovori o tem, kako naj pripravimo svoja srca na prihod Odrešenika.

V Božji besedi 2. adventne nedelje beremo: "Pripravite Gospodovo pot, zravnajte njegove steze! Vsaka dolina naj se napolni in vsaka gora in hrib naj se zniža." Kako naj se krive poti poravnajo, kako naj razkopana cesta spet postane gladka?


»O tem je Janez Krstnik govoril tistim, ki jih je srečeval, pri katerih je čutil, da v življenju potrebujejo neko spremembo. Razlagal jim je, da se po navadi gore in doline naredijo takrat, kadar nanje pritiska neka sila od zunaj. In tako, kot je takrat na tiste ljudi tistega časa pritiskala neka sila, tako pritiska tudi na nas neka zunanja sila, ki ji ne znamo najti vzroka in rešitve. In tako se tudi med nami rojevajo gore in doline. In te gore in doline so, vsaj tako se zdi, zmeraj višje in zmeraj nižje, in med njimi je zmeraj večji razkorak.«

Marko Rijavec je biblicist, župnik v Idriji in Družinin sodelavec. FOTO: Vid Ponikvar

Če smo mi te gore in te doline, kako naj se srečamo? V tem je bistvo priprave na božič. Prisluhnite Marku Rijavcu, ki za časopis Družina vsak teden napiše razmišljanje o evangeliju prihajajoče nedelje.


Skupaj skozi advent

Na Družinini spletni strani vsako nedeljo v adventu objavimo nov adventni video nagovor. Za duhovne nagovore smo prosili duhovnike, ki redno sodelujejo z Družino. Ker vam želimo biti blizu in skupaj z vami v duhu potovati skozi advent Odrešenikovemu rojstvu naproti. Pridružite se nam!



Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh