Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovni nagovor za 4. adventno nedeljo [VIDEO]

Za vas piše:
Mojca Purger
Objava: 18. 12. 2021 / 17:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.12.2021 / 14:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovni nagovor za 4. adventno nedeljo [VIDEO]
Jože Plut je župnik na Polici in vodja programskega sveta Družine. FOTO: Tomaž Rihtar

Duhovni nagovor za 4. adventno nedeljo [VIDEO]

Jože Plut v videonagovoru za 4. adventno nedeljo razmišlja o tem, kako Bog izpolni svojo obljubo.

V evangeliju 4. adventne nedelje beremo o srečanju med nosečima Marijo in Elizabeto. Začetek te zgodbe sega daleč nazaj, v obdobje raja, nas spomni Jože Plut.

»Ko je Bog ustvaril človeka, mu je dal svobodo, razum, nesmrtno dušo in sposobnost ljubezni. Dokler sta bila Adam in Eva v območju življenja, sta bila svobodna. Ko pa sta se odločila, da bosta prisluhnila lastnemu egu in še enemu prišepetovalcu, sta se prekinila odnos, ki omogoča življenje. Naredila sta greh, ki ju je vodil v izgubo raja.« Skozi vso Staro zavezo beremo, kako so ljudje hrepeneli po Odrešeniku, in Bog na svojo obljubo ni pozabil.

Jože Plut o srečanju med Marijo in Elizabeto pove, da gledamo odnos, ki prinaša življenje. FOTO: Tomaž Rihtar

»Če je Marija za to, da je prišla k teti Elizabeti, naredila na osličku sto kilometrov, pomeni, da če imamo v sebi odprtost Duhu, Božji milosti in se zavedamo, s čim vse smo obdarjeni in kako lahko ta dar ljubezni prinašamo tudi drugim, lahko tudi mi naredimo 200 kilometrov, če je treba, da do nekoga pridemo, da ga razveselimo, da mu prinesemo življenje,« je povedal Jože Plut.

Videonagovor Petra Čemažarja za 1. adventno nedeljo TUKAJ, videonagovor Marka Rijavca za 2. adventno nedeljo pa TUKAJ, videonagovor za 3. adventno nedeljo p. Branka Cestnika pa TUKAJ.


Skupaj skozi advent

Na Družinini spletni strani vsako nedeljo v adventu objavimo nov adventni videonagovor. Za duhovne nagovore smo prosili duhovnike, ki redno sodelujejo z Družino. Ker vam želimo biti blizu in skupaj z vami v duhu potovati skozi advent Odrešenikovemu rojstvu naproti. Pridružite se nam.

Nalaganje
Nazaj na vrh