Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovnik Andrej Zrim spoznan za krivega

Za vas piše:
K. C.
Objava: 11. 12. 2019 / 08:19
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.12.2019 / 09:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovnik Andrej Zrim spoznan za krivega

Duhovnik Andrej Zrim je bil spoznan za krivega spolnega nasilja nad mladoletnimi in odraslimi osebami.
Na spletni strani župnije Ljutomer, v kateri je služboval duhovnik Andrej Zrim, dokler ni bil aprila lani umaknjen, so objavili uradno obvestilo metropolitanskega cerkvenega sodišča, v katerem so zapisali, da »je bil v skladu z navodili Kongregacije za nauk vere v izvensodnem upravnem kazenskem postopku spoznan za krivega zaradi spolnega nasilja nad mladoletnimi in odraslimi osebami«.

Duhovnik Zrim se mora opravičiti žrtvam in župnijskemu občestvu, prepovedana pa sta mu vrnitev v župnijo službovanja, dokler mu škof tega izrecno ne dovoli, in javno maševanje, dokler ne bo uspešno zaključena ustrezna terapija.

Obvestilo metropolitanskega cerkvenega sodišča:

Gospod Andrej Zrim, duhovnik murskosoboške škofije, je bil v skladu z navodili Kongregacije za nauk vere v izvensodnem upravnem kazenskem postopku spoznan za krivega zaradi spolnega nasilja nad mladoletnimi in odraslimi osebami. Naloženi so mu bili določeni ukrepi, med drugim opravičilo žrtvam in župnijskemu občestvu, prepoved vračanja v župnije službovanja brez škofovega izrecnega dovoljenja in prepoved javnega maševanja, dokler ne bo uspešno zaključena ustrezna terapija.

Aprila lani je iz murskosoboške škofije prišla vest, da se je moral po navodilih Zakonika cerkvenega prava in na osnovi mnenja Ekspertne skupine, ki deluje pri Slovenski škofovski konferenci, župnik Andrej Zrim zaradi suma kaznivega dejanja umakniti iz župnije sv. Janeza Krstnika v Ljutomeru.

Po cerkvenih navodilih je upravo ljutomerske župnije prevzel dotakratni kaplan Zoran Car. Avgusta lani pa je bil za župnijskega upravitelja župnije Ljutomer imenovan Goran Merica, kaplan je postal Boris Kučko.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh