Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovnik zahteva vojaško obveznost za izraelske kristjane

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 14. 08. 2013 / 08:20
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Duhovnik zahteva vojaško obveznost za izraelske kristjane

Pravoslavni duhovnik v Nazaretu je prepričan, da se morajo kristjani bolj vključiti v družbo, tako z dolžnostmi kot s pravicami.

Grški pravoslavni duhovnik v Nazaretu je izrazil zahtevo po vojaški obveznosti tudi za izraelske kristjane. »Prišel je čas, da se krščanska skupnost, kot vsi ostali deli, v celoti vključi v družbo in na svoja ramena prevzame tudi dolžnosti slehernega državljana«, je v pogovoru za nemško katoliško agencijo KNA dejal Gabriel Nadaf: »Kdor nasprotuje kristjanom v vojski, si želi, da so izraelski kristjani šibki in da ostanejo na obrobju družbe.«

Duhovnik poudarja, da se s tem za kristjane seveda pojavijo tudi določena pričakovanja do izraelske države. Ne zadošča, pojasnjuje Nadaf, da mladi zgolj študirajo ali delajo: »Državo je potrebno ščititi, saj država ščiti nas in nam omogoča, da študiramo in delamo.« Po njegovem mnenju bi si s služenjem vojaškega roka kristjani v celoti prislužili tudi vse državljanske pravice.

»Cerkev, ki se proti temu brani, ne vidi vseh teh mladih kristjanov«, nadaljuje 39-letni duhovnik. Služenje vojaškega roka prinaša tako razumske kot tudi gospodarske prednosti. Mladi, ki so prekinili šolanje, ali pa tisti, ki imajo težave z alkoholom ali drogami in se potikajo po ulici, bi se lahko s pomočjo vojaškega urjenja naučili vrednot, odgovornosti in spoštovanja.

Za svoja prizadevanja je bil Nadaf v Izraelu deležen podpore mladih kristjanov, pa tudi kritike s strani cerkvenega vodstva in posameznih kristjanov, vse do groženj in zahtev po njegovem izobčenju. Za svoja stališča si bo še naprej prizadeval, saj se mu ne zdi, da bi se krščanstvo in vojaško služenje medsebojno izključevala.


Vir: Kathpress

Foto: arhiv Družine / A. P.


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh