Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Duhovniki mariborske nadškofije na obisku v Celovcu

Za vas piše:
M. M.
Objava: 10. 06. 2022 / 16:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.06.2022 / 11:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Duhovniki mariborske nadškofije na obisku v Celovcu
FOTO: Spletna stran Nadškofije Maribor

Duhovniki mariborske nadškofije na obisku v Celovcu

V sredo, 8. junija, so duhovniki mariborske nadškofije obhajali »Dies sanctificationis« - Dan posvečenega življenja. To je dan, na katerem obudijo hvaležnost za svojo duhovniško poklicanost.

Pot jih je peljala čez mejo, v sosednjo škofijo v Celovec, kjer je 2. februarja 2020 prejel škofovsko posvečenje dr. Jožef Marketz. S tem je postal 66. škof krške škofije in prvi škof slovenskega rodu. »S sosednjo škofijo nas povezuje kar nekaj ljudi in tudi dogodkov, kot so sv. Ema Krška, bl. Anton Martin Slomšek, Valentin Stückler ali Mohorjeva družba,« spominjajo v mariborski nadškofiji.

Pogovor, maša, druženje

Prvi del srečanja se je odvijal na sedežu Mohorjeve družbe, kjer so imeli najprej pogovor s škofom Jožefom, ki ga je vodila glavna urednica tednika Nedelja Mateja Rihter. V pogovoru je škof predstavil svojo vizijo škofovanja, kjer je izpostavil delo z duhovniki. V nadaljevanju je direktor Mohorjeve družbe dr. Karl Hren predstavil dejavnosti Mohorjeve družbe. »Dopoldanski del smo zaključili s sveto mašo v stolnici. Popoldanski del pa je bil namenjen druženju, ki smo ga zaključili s slovesnimi večernicami v Pliberku, kjer nas je z veseljem sprejel in nagovoril dekan, mag. Ivan Olip,« so zapisali na nadškofijski spletni strani.

Nalaganje
Nazaj na vrh