Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dunajska nadškofija predstavlja ‘www.vprašajkardinala’

Objava: 07. 09. 2012 / 07:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dunajska nadškofija predstavlja ‘www.vprašajkardinala’

Na spletnem naslovu ‘www.fragdenkardinal.at’ bo kardinal Schönborn od 19. septembra dalje odgovarjal na vprašanja vseh zainteresiranih.

Dunajska nadškofija bo v kratkem predstavila spletni projekt, pri katerem bo kardinal Christoph Schönborn vzpostavil neposreden stik z uporabniki in uporabnicami njihovih spletnih strani. Na novem spletnem naslovu http://www.fragdenkardinal.at/ bodo tamkajšnji verniki od 19. septembra dalje kardinalu lahko zastavili svoje vprašanje v obliki video posnetka. Dunajski nadškof bo v enaki obliki vsak teden odgovoril na eno vprašanje. Pri izbiri bo kardinalu v pomoč funkcija, ki bo obiskovalcem strani omogočala vpogled v vprašanja drugih, ta pa bodo po vzorcu Facebooka lahko ‘všečkali’.

Po besedah ustvarjalcev je namen projekta ‘vernikom omogočiti komunikacijo s kardinalom Schönbornom’. Kot je v pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo Kathpress pojasnil Michael Prüller, kardinalov tiskovni predstavnik in odgovorni za stike z javnostjo pri dunajski nadškofiji, se s projektom uresničuje ‘nov korak na poti proti sodobni cerkveni komunikaciji’. Ker so spletne strani temeljni medij za komunikacijo med mladimi, ‘se temu prilagajata tudi dunajska nadškofija in njen nadškof’.

Odgovorni za omenjeni projekt, Nikolaus Haselsteiner, je pojasnil, da so zamisel za spletno stran za vprašanja kardinalu dobili pri podobnih že obstoječih spletnih naslovih – na vprašanja vernikov prek spleta denimo odgovarja tudi kölnski kardinal Joachim Meissner. Kardinal Schönborn pa je doslej redno odgovarjal na vprašanja mladih po svojih bogoslužjih v župnijski cerkvi dunajskega okrožja Leopoldstadt. Mladi bodo svoje odgovore odslej lahko dobili tudi preko spletnih strani.

Vsi, ki bodo želeli prejeti kardinalov odgovor, bodo lahko zastavljali tudi ‘neprijetna’ vprašanja, denimo o cerkveni spolni morali. Upravitelji spletne strani bodo pozorni na raznolikost vprašanja in predvsem na njihovo aktualnost.

Odgovorni za komunikacijske storitve pri dunajski nadškofiji si od novega projekta obetajo dostop do novih ciljnih skupin in spoštljiv medsebojni odnos ter obenem upajo, da se bo iz posameznih tem ‘razvil pravi pogovor’ – tudi v obliki pisnih prispevkov, ki jih bodo obiskovalci spletne strani lahko dodali k videu posnetku vprašanja in odgovora.

Po mnenju Haselsteinerja ima kardinal Schönborn ‘pravo karizmo’ za takšno nalogo, saj se je doslej že večkrat izkazalo, kako spontano in sproščeno se znajde v družbi mladih, pri tem pa svoja stališča izraža ‘na simpatičen in verodostojen način’.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh