Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dunajski maraton: 'Koraki človeštva' za projekte Karitas

Objava: 23. 04. 2009 / 09:31
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dunajski maraton: 'Koraki človeštva' za projekte Karitas

Na Dunaju so minulo nedeljo priredili tradicionalni dunajski maraton, ki se je letos izkazal ne le za športno, pač pa tudi socialno zgodbo o uspehu. Ena izmed avstrijskih diskontnih verig je pod geslom 'Koraki za človeštvo' za vsakega od okroglo 29.000 udeležencev darovala en evro. Darovani denar sta na razpolago dobila dva projekta avstrijske Karitas za otroke in mlade s telesnimi in duševnimi okvarami, ustanovi 'Sv. Izidor' na zgornjem Avstrijskem in 'V nebesih' na Dunaju.

Omenjena diskontna veriga projekte avstrijske Karitas podpira že od leta 2004. V akciji prodaje nakupovalnih vrečk darujejo 10 centov od vsake prodane vrečke neposredno zgoraj omenjenima ustanovama. Do sedaj je bilo darovanih že 230.000 evrov.

Direktor dunajske Karitas je povedal, da je trenutno denarno in gospodarsko krizo moč zaznati tudi v dobrodelnih organizacijah, saj pritisk na ljudi neprestano narašča. Prav v takem položaju je pomembno imeti zanesljive partnerje, ki so pripravljeni določene projekte spremljati in podpirati več let.

Z denarjem, ki ga dobita od diskontne verige, ustanovi 'Sv. Izidor' in 'V nebesih' lahko svojim varovancem ponudita terapije, ki so sicer ključnega pomena za izboljšanje njihovega stanja, vendar si jih brez denarne pomoči ne bi mogli privoščiti. Tako pa so otroci in mladi deležni fizioterapije, ergoterapije, logopedske pomoči, glasbene terapije in psihoterapije.

Potrebni pomoči v ustanovi 'Sv. Izidor' in 'V nebesih' niso sprejeti le na podlagi telesnih in duševnih okvar, pač pa tudi zaradi težkih družinskih situacij, iz kakršnih izhajajo. Poleg svojih bolezni morajo ti otroci in mladi premagovati tudi zahtevne socialne in čustvene ovire. Cilj obeh ustanov pa je vendarle, da se njihovi varovanci 'dobro opremljeni' vrnejo v zavetje svojih družin.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh