Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dva milijona Rusov je počastilo pas Matere Božje

Objava: 21. 11. 2011 / 21:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Dva milijona Rusov je počastilo pas Matere Božje

Relikvijo pasu, ki sodi med najbolj češčene svete predmete v pravoslavnem svetu, so Moskvi posodili iz samostana na gori Atos.

Od konca letošnjega oktobra je že več kot dva milijona prebivalcev Rusije počastilo relikvijo pasu Device Marije, poročanje ruskih medijev povzema avstrijska katoliška agencija Kathpress. Kot navaja prirediteljica razstave omenjene relikvije, moskovska ustanova sv. Andreja, naj bi zaradi velikega zanimanja obiskovalcev relikvija v Rusiji ostala štiri dni dlje kot je bilo sprva načrtovano, doslej pa se je ustavila že v trinajstih mestih. Ob zaključku si je pas med 19. in 27. novembrom štiriindvajset ur na dan še moč ogledati v stolni cerkvi Kristusa Odrešenika v Moskvi.

Relikvijo pasu, ki sodi med najbolj češčene svete predmete v pravoslavnem svetu, so Moskvi posodili iz grškega samostana Vatopedi na gori Atos. Prvič po več kot sto letih so menihi relikvijo poslali na pot v inozemstvo. Predsednik ruske vlade Vladimir Putin je relikvijo počastil 20. oktobra, takoj po njenem prihodu na letališče v St. Petersburgu.

Legenda pravi, da je Marija pas iz kamelje dlake izdelala sama. Pred smrtjo naj bi ga dala v varstvo apostolu Tomažu, zatem pa naj bi ga hranili v Jeruzalemu in Carigradu. V štirinajstem stoletju je pas prispel v samostan Vatopedi. Po ljudskem izročilu naj bi pomagal pri zdravljenju neplodnosti.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh