Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Dvojni slovenski uspeh: Ostermanovi zmaga, Ponomarenko tretja

Ana Rupar
Za vas piše:
Ana Rupar
Objava: 22. 05. 2022 / 11:43
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.05.2022 / 11:52
Ustavi predvajanje Nalaganje
Dvojni slovenski uspeh: Ostermanovi zmaga, Ponomarenko tretja
Anja Osterman in Špela Ponomarenko Janić sta še lani veslali v dvojcu. FOTO: Kajakaška zveza Slovenije

Dvojni slovenski uspeh: Ostermanovi zmaga, Ponomarenko tretja

Slovenska kajakašica na mirnih vodah Anja Osterman je na tekmi svetovnega pokala v Račicah na Češkem zmagala na 200 metrski razdalji. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Špela Ponomarenko Janić.

Med obe Slovenski, ki sta še lani veslali v dvojcu, se je uvrstila le izkušena Poljakinja Dominika Putto, ki je v preteklih sezonah prav tako blestela v veččlanskih posadkah.

29-letna  Anja Osterman je že včeraj v Račicah osvojila srebro na 500-metrski razdalji, kar je njena prva posamična kolajna na svetovnem pokalu v sprintu na mirnih vodah.  Od februarja dalje Anja sodeluje s slovaško ekipo, sveži pristop pa je že prinesel prvi rezultat, navajajo pri Kajakaški zvezi Slovenije.

Primorka je včeraj veslala v finalu A kajakašic na 500 metrov in v cilj priveslala kot druga. Ogrožala je tudi najboljšo sprinterko na mirnih vodah zadnjih let Novozelandko Liso Carrington, nosilko 23 kolajn s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger. Na koncu je za zlatom Anja zaostala za 1,82 sekunde. »To je moja prva srebrna kolajna v K1, zame je kot zlata,« je dejala dan pred tem, ko je osvojila prvo mesto.

Kupi v trgovini

120 - Šport in krščansko življenje
Cerkveni dokumenti
10,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh