Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»E-Rožni venec« za tradicionalno molitev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 10. 2019 / 09:12
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.10.2019 / 08:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
»E-Rožni venec« za tradicionalno molitev

»E-Rožni venec« za tradicionalno molitev

V Vatikanu so predstavili »pametno« zapestnico, ki naj bi mlade spodbudila k molitvi za mir v svetu.

Katoliška cerkev želi s pomočjo elektronskega rožnega venca mlade spodbuditi za to tradicionalno obliko molitve. »Click To Pray eRosary« (Klik do molitve e-rožnega venca) se imenuje »pametna« zapestnica v obliki verižice iz jagod in s križem, ki se poveže s telefonsko aplikacijo, predstavili pa so jo v teh dneh v Vatikanu. S pomočjo te naprave bi se lahko mladi lažje naučili tradicionalne molitve k Božji Materi Mariji, je pojasnil p. Frederic Fornos, francoski jezuit, ki vodi papeževo svetovno mrežo molitve ali apostolat molitve, ki vsak mesec pripravi tudi video posnetek z molitvenim namenom.

Pobudniki e-rožnega venca upajo, da bodo predvsem mladi z novo napravo molili za mir v svetu. Mreža molitve e-rožni venec razume kot del izrednega misijonskega meseca, ki ga je papež razglasil v letošnjem oktobru. Poleg tega oktober v Katoliški cerkvi tradicionalno velja za mesec rožnovenske pobožnosti.

»Pametni« rožni venec si nadenemo na zapestje, aktivira pa se, ko uporabnik naredi znamenje križa. Zapestnica je preko naprave Bluetooth povezana z brezplačno aplikacijo, ki vsebuje osebno izbrane podobe in besedila za molitev rožnega venca. Aplikacija je na voljo za Android 5.0 in od sistema iOS 9.0 dalje, zaenkrat v angleškem, španskem in francoskem jeziku.

Zapestnica je narejena iz kroglic črnega ahata in hematita, trenutno pa je zanjo treba odšteti 99 evrov. V križ sta vgrajena pomnilnik za potrebne podatke in polnilna baterija. »Pametni« rožni venec združuje najboljše iz cerkvenega duhovnega izročila in najnovejše tehnologije.

Uporabniki lahko molijo tradicionalno molitev s petimi desetkami, lahko pa izberejo tudi rožni venec za premišljevanje ali tematsko molitev, ki bo vsako leto posodobljena. Ko je molitev aktivirana, aplikacija na telefonu uporabnika vodi skozi vse skrivnosti rožnega venca in šteje že izgovorjene molitve.

Vir: Kathpress / Vatican News
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh