Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ekumenizem je za katoliško Cerkev dolžnost

Objava: 19. 02. 2009 / 10:25
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ekumenizem je za katoliško Cerkev dolžnost

Po besedah predsednika Papeškega sveta za enotnost kristjanov, kardinala Walterja Kasperja, je stališče katoliške Cerkve do ekumenizma od drugega vatikanskega cerkvenega zbora naprej popolnoma jasno. Ekumenizem za katoliško Cerkev ni izbira, pač pa 'dolžnost, utemeljena z Jezusovim poslanstvom'. To velja tudi za papeža. Noben drug cerkveni voditelj 'tako pogosto, tako prodorno in tako jasno' ne govori o ekumenizmu in se sam ne predstavlja kot ekumenist, poudarja Kasper. Papežu očitati nasprotno je 'nepravično in popolnoma zgrešeno'.

Zadnje razprave o krizi z lefebvrovci so bile izredno agresivne in usmerjene proti Vatikanu. Tudi za vatikanskimi zidovi stvari niso tekle povsem gladko. Prišlo je do komunikacijskih šumov, to je jasno in nedvoumno. Razprava, ki trenutno teče v Nemčiji, pa presega vse meje. Tam so na dan prišli očitki, ki ne grajajo le posameznih ravnanj rimske kurije, ampak so usmerjeni proti Cerkvi kot taki in širijo pravo sovraštvo do katoliške Cerkve.

Kardinal, tudi sam Nemec, obžaluje, da se njegovi rojaki norčujejo iz papeža. Obtožbe, ki jih je deležen, niso usmerjene le proti Benediktu XVI., pač pa proti celotni katoliški Cerkvi. Na tej točki bi se morali oglasiti nemški katoličani in jasno izreči, da takšne nestrpnosti ne dopuščajo. Če bi na enak način govorili o Dalaj Lami, bi bilo ogorčenje zelo veliko. Blatiti papeža pa je očitno mogoče.

Po Kasperjevih besedah si katoličani tega ne bi smeli dovoliti in bi to morali tudi jasno povedati.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh