Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ekumenski patriarh Bartolomej v postnem sporočilu kristjane pozval k veselju

Objava: 17. 02. 2010 / 16:17
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ekumenski patriarh Bartolomej v postnem sporočilu kristjane pozval k veselju

'Človek lahko v postu pokaže, da ni del črede prenajedenih potrošnikov brez srca'

Ekumenski patriarh v Carigradu Bartolomej je ob letošnjem postnem času, ki ga je pravoslavna Cerkev začela v ponedeljek, pripravil sporočilo in v njem izpostavil, da post predstavlja priložnost, da človek misli manj na samega sebe in bolj na druge, da pokaže, da ni del črede prenajedenih potrošnikov brez srca, temveč del družbe rahločutnih oseb, ki z ljubeznijo ustvarjajo prostor za drugega in mu podajo roko.

Kot so poročali pri vatikanskem radiu, je patriarh Bartolomej v sporočilu tudi zapisal, da nas postni čas uči potrpežljivosti pred večjimi in manjšimi odpovedmi, hkrati pa nas tudi uri, da z velikim zaupanjem prosimo Božje pomoči in usmiljenja. Prav tako je izpostavil zmernost, ki je še posebej pomembna v tem času svetovne gospodarske krize, ki s sabo prinaša nevarnost družbenega poloma in celotnih držav.

Po patriarhovih besedah je za globoko doživet postni čas potrebno radostno razpoloženje. Posta in ostalih odpovedi ni treba videti kot težke preizkušnje in bremena, ki prinašajo pobitost in žalost, kajti postni čas je dragocen Božji dar in ga je treba videti kot priložnost za ponovno poživitev duše in telesa, osvoboditev od vsega odvečnega, škodljivega in smrtnega. V postnem času moramo videti naše veselje in radost, je še zapisal ekumenski patriarh.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh