Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ekumenski svet Cerkva poziva h koncu rasizma

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 06. 2020 / 08:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2020 / 09:18
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ekumenski svet Cerkva poziva h koncu rasizma

»Nadaljevanje sistema, ki temelji na prevladi bele rase, ni več sprejemljivo.«

Foto: Vatican Media

Tudi Ekumenski svet Cerkva s sedežem v Ženevi je v luči družbenih nemirov in protestov v Združenih državah Amerike po policijskem umoru temnopoltega Georgea Floyda pozval h koncu sleherne oblike rasnega razlikovanja in zapostavljanja. Kljub vsem prizadevanjem bi moralo biti storjenega še veliko več, je zapisano v izjavi za javnost omenjenega sveta. Po mnenju njegovih predstavnikov je treba posebno pozornost posvetiti rasnemu razlikovanju v politiki in gospodarstvu ter gospodarskim razlikam.

Predsedstvo Ekumenskega sveta Cerkva v izjavi izpostavlja svojo podporo vsem Cerkvam v Združenih državah Amerike, ki si prizadevajo za pravičnost. »Nadaljevanje sistema, ki temelji na prevladi bele rase, ni več sprejemljivo,« so zapisali.

Po smrti Georgea Floyda med policijskim posredovanjem v Minneapolisu 25. maja letos so v ZDA izbruhnili ostri družbeni nemiri, ki so ponekod prešli tudi v nasilne proteste. Papež Frančišek je med sredino splošno avdienco izrazil svojo zaskrbljenost nad dogajanjem v ZDA: »Rasizma ne smemo dopuščati ali si pred njim zatiskati oči.«

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh