Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Emi Klinec svetovni rekord in norveška turneja, Lanišek tretji na tekmi in v seštevku turneje

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 19. 03. 2023 / 11:12
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.03.2023 / 17:58
Ustavi predvajanje Nalaganje
Emi Klinec svetovni rekord in norveška turneja, Lanišek tretji na tekmi in v seštevku turneje
226 metrov je v Vikersundu poletela 24-letna Ema Klinec. FOTO: Fb Slo Ski Nordic Team

Emi Klinec svetovni rekord in norveška turneja, Lanišek tretji na tekmi in v seštevku turneje

Slovenska skakalka Ema Klinec je v prvi seriji premierne preizkušnje za dekleta na letalnici skočila kar 226 metrov in s tem dosegla svetovni rekord. V drugi seriji je z nekaj metrov krajšim poletom prepričljivo potrdila prvo mesto in s tem osvojila še norveško turnejo.

Slovenska skakalka Ema Klinec je včeraj na letalnici v Vikersundu kot prva ženska v zgodovini presegla 200 metrov, danes pa je tekmovalka s Poljan nad Škofjo Loko z odličnima poletoma slavila prvo zmago smučarskih skakalk na letalnici. 

V prvi seriji je s 226 metri dosegla svetovni rekord in z 209,1 točke prepričljivo vodila. V finalu je imela tudi največjo daljavo serije, 223,5 m in s 414,7 točke zmagala z 41 točkami prednosti, slavila pa je tudi v točkovanju norveške turneje Raw Air.



Po odličnem nastopu je Ema Klinec za TV SLO povedala: "Super zaključek dneva. Turneja je bila res dolga. Na koncu sem zelo vesela, da mi je uspelo postaviti tisti zadnji košček sestavljanke v to zgodbo. Rada bi se zahvalila vsem za podporo, da lahko pokažemo svoje najboljše predstave. To je to, gremo naprej v nove zmage."  

Druga Slovenka, Nika Križnar, je bila sedma (193,5 in 187 m, 320,8 točke). Na tekmi, ki sicer ni štela za svetovni pokal, je bila druga Norvežanka Silje Opseth (211 in 207 m, 373,7), tretja pa Japonka Yuki Ito (200,5 in 190 m, 352,6), četrta pa Nemka Katharina Althaus (194 in 190 m, 347,4).

Prihodnji teden konec sezone

Čez pet dni, torej v petek, bodo dekleta v Lahtiju sklenile sezono svetovnega pokala. Veliki kristalni globus bo osvojila Avstrijka Eva Pinkelnig, ki ima s 1612 točkami dovolj naskoka pred drugourščeno Katharino Althaus (1437) in slovensko junakinjo Emo Klinec (1255).

Lanišku tretje mesto na tekmi in v seštevku turneje

Popoldne so se na letalnici v Vikersundu pomerili tudi fantje. Najboljši slovenski skakalec te zime Anže Lanišek, ki je bil po prvi seriji četrti (za Domnom Prevcem in pred Timijem Zajcem), je napredoval in osvojil tretje mesto. Lanišek je v skupnem seštevku turneje Raw Air prav tako končal na tretjem mestu. Boljša sta bila Norvežan Granerud in Avstrijec Kraft.


Kako so končali ostali "orli"?

Domen Prevc je v finalni seriji izgubil dve mesti in pristal na petem, Timi Zajc pa je s petega mesta nazadoval na sedmo. Lovro Kos in Žiga Jelar sta bila 19. in 20.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Na spletni prižnici
Pričevanja
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh