Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ema Klinec svetovna prvakinja

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 25. 02. 2021 / 20:21
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 25.02.2021 / 20:54
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ema Klinec svetovna prvakinja

Ema Klinec svetovna prvakinja

Izjemen dan za slovenski šport: (prvi) dve kolajni na nordijskem SP v Oberstdorfu. [VIDEO]

Ema Klinec je svetovna prvakinja v smučarskih skokih. FOTO: zajem zaslona



Nov izjemen dan za slovenski šport!

Svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, ki ga do 7. marca gosti nemški Oberstdorf, se za slovensko odpravo bolje skorajda ne bi moglo začeti. Že prvi pravi tekmovalni dan sta se namreč dve naši adutinji okitili z odličjema.

Smučarska skakalka Ema Klinec je nova svetovna prvakinja na srednji napravi. Po prvi seriji je držala drugo mesto s točko zaostanka za Avstrijko Marito Kramer, ki je pri novem rekordu skakalnice (109 metrov) skoraj padla, v finalu pa je 22-letnica iz Poljan nad Škofjo Loko, članica Alpine Žiri, naredila še korak naprej.

Ob Zdravljici z roko na prsih

»Ne morem verjeti! Hvala vsem, ki so verjeli vame. Po finalnem skoku nisem čutila, da bi lahko zmagala, a sem storila najboljše, kar sem lahko, in izšlo se je,« je takoj po tekmi – še preden je zadonela Zdravljica, ki jo je spremljala z roko na prsih – povedala Ema Klinec.



Njen uspeh je s petim mestom dopolnila vodilna skakalka v tej zimi svetovnega pokala Nika Križnar; Jerneja Brecl je bila deveta, Urša Bogataj pa trinajsta. Že jutri se bodo Slovenke ponovno pognale v boj za kolajne na ekipni preizkušnji.

Le tri stotinke do srebra

Za uverturo v sijajno skakalno popoldne pa je že dopoldan poskrbela najboljša slovenska športnica leta 2020, smučarska tekačica Anamarija Lampič, z bronom v šprintu v klasični tehniki. Za zmagovalko, Švedinjo Jonno Sundling, je zaostala za 2,35 sekunde, za srebrom pa za pičle tri stotinke.

Tako je postala druga slovenska smučarska tekačica, po Petri Majdič, s posamično kolajno s svetovnih prvenstev. »Petra je še vedno precej pred mano, osvojila je tri male globuse, dve odličji na SP in olimpijski bron. Še krepko bom morala delati, da jo prehitim, a je in bo ostala moja vzornica,« je poudarila Anamarija Lampič.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh