Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Evharistija ni nagrada za dobroto«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 06. 2015 / 09:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Evharistija ni nagrada za dobroto«

Frančišek je telovo obhajal z več tisoč rimskimi verniki.

Evharistija pomeni ostati v občestvu s Kristusom in se ne poniževati z malikovanjem, je spomnil papež Frančišek v svojem nagovoru na včerajšnji slovesni praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi, ki ga je obhajal z rimskimi verniki. »Evharistija ni nagrada za dobroto, pač pa pomoč šibkim in grešnikom«, je sveti oče pojasnil na trgu pred baziliko sv. Janeza v Lateranu.



Z udeležbo pri evharistiji nastaja »občestvo z ubogimi, pomoč šibkim, bratska pozornost«, je poudaril papež. Verniki se ne bi smeli navzeti malikovanja sodobnega časa: »Blesk, potrošnja, Jaz v središču vsega, pa tudi konkurenčni boj, vzvišenost kot zmagovita drža, nikoli priznati, da smo storili napako ali da kaj potrebujemo: vse to nas razvrednoti, iz nas dela povprečne kristjane – brezbrižne, mlačne, poganske.«

Frančišek se je po zaključku slovesnega bogoslužja tudi letos odpovedal udeležbi pri tradicionalni procesiji skozi središče Rima. Procesijo do bazilike Marije Velike je tako kot lani vodil kardinal vikar Agostino Vallini. Papež se je v dva kilometra oddaljeno cerkev odpravil z avtomobilom in tam počakal na prihod procesije. Ob koncu je vsem zbranim podelil svoj apostolski blagoslov.

Vir: Kathpress
Foto: news.va

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh