Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropska pobuda »Eden izmed nas« pri Evropski komisiji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 03. 2014 / 10:24
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropska pobuda »Eden izmed nas« pri Evropski komisiji

Evropska pobuda »Eden izmed nas« pri Evropski komisiji

Komisija mora pobudnike sprejeti v naslednjih treh mesecih; pobudo je podpisalo 1,72 milijona ljudi.

V začetku lanskega novembra zaključeno evropsko državljansko pobudo »Eden izmed nas« (»One of Us«) za zaščito človeškega življenja so minuli četrtek sprejeli pri Evropski komisiji. Pobudo je skupno podpisalo 1,72 milijona ljudi, izpolnjena je bila zahteva po zbrani minimalni količini podpisov v najmanj sedmih državah članicah Evropske zveze, kot je sporočila Evropska komisija v Bruslju. V Sloveniji je bilo ob minimalni zahtevani količini 6.000 zbranih nekaj manj kot 4.500 podpisov.


Pobuda, ki jo podpira tudi papež Frančišek, zahteva, da Evropska zveza na področjih svoje pristojnosti uvede prepoved in prenehanje financiranja dejavnosti, ki predvidevajo uničenje človeških zarodkov, predvsem na področju raziskav, razvojne pomoči in javnega zdravja. Ob tem se pobudniki sklicujejo na odločitev Evropskega sodišča z dne 18. oktobra 2011, po kateri se človeško življenje prične po združitvi moške in ženske spolne celice.

V naslednjih treh mesecih mora Evropska komisija pobudnike sprejeti in jim ponuditi možnost, da ji natančneje predstavijo omenjeno pobudo. Ob tej priložnosti Evropski parlament napoveduje javno zaslišanje. Komisija se mora nato odločiti, ali bo pobudo sprejela v obliki nove zakonodaje.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Še več Boga
Duhovna rast
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh