Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropska založba predstavlja revijo o papežu Frančišku

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 03. 2014 / 11:16
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropska založba predstavlja revijo o papežu Frančišku

Evropska založba predstavlja revijo o papežu Frančišku

Novi tednik bo v celoti posvečen sedanjemu papežu, zaradi vpliva, ki ga je dosegel v letu dni svojega pontifikata.

Eno izmed največjih založniških podjetij v Evropi pričenja z izdajanjem prvega tednika, ki bo v celoti posvečen papežu Frančišku, in sicer zaradi vpliva, ki ga je Frančišek dosegel v letu dni svojega pontifikata.

3. marca so pri založbi Mondadori, največjemu italijanskemu knjižnemu in revijalnemu založniku, napovedali izid nove revije z naslovom »Il Mio Papa« (»Moj papež«), v kateri bodo vsi prispevki namenjeni trenutnemu voditelju vesoljne katoliške Cerkve in rimskemu škofu.




Prva številka tednika, ki bo po navedbah založnikov izhajal vsako sredo, naj bi med bralce prišla že danes, v prvem mesecu pa računajo, da bodo na trg poslali 3 milijone izvodov novega tednika.

Kot je v izjavi za javnost ob napovedi izida revije pojasnil njen urednik Aldo Vitali, se je zamisel za tednik, ki bo poročal o papeževih besedah in delovanju, »rodila ob opažanju, kako je njegova izvolitev spodbudila vnovično zanimanje za etična, verska in moralna vprašanja«. »Trenutni papež je oseba, ki je zahvaljujoč svojemu sočutju, pa tudi oblasti, pogumu in preprostosti svojega sporočila osvojila vsakogar, tako verne kot neverne«, ugotavlja Vitali.

Kot je še zapisano v izjavi za javnost, bo imela nova revija pozitiven in poljuden pristop z barvnim tiskom, ki bo prijeten za branje, bralce pa bodo pritegnile tudi številne fotografije. Tematsko bo revija posvečena tedenskim dogodkom rimskega škofa, njegovim sestankom, najavam, srečanjem in avdiencam, kot sta sredina splošna avdienca in nedeljska molitev angelovega češčenja.

Posebna pozornost bo posvečena sporočilnosti sprememb, ki zaznamujejo pontifikat papeža Frančiška, revija pa bo vsebovala tudi članke o ljudeh in dejstvih, ki navdihujejo papeževo delo in njegove besede, ter drobne zanimivosti in podobe, ki kažejo na Frančiškovo preprostost pri običajnih dnevnih opravilih.

Revija naj bi predstavljala nekakšno »stičišče«, kamor bodo bralci lahko pošiljali pisma, pesmi in druge prispevke, vsak teden pa bo rubrika namenjena tudi neprofitni človekoljubni organizaciji ONLUS, z namenom, da opozori na njeno delovanje in pritegne potrebno podporo.

Reviji bo vsak teden priložen dvostranski plakat s podobo papeža Frančiška in njegovimi besedami, ki bodo najbolj zaznamovale minuli teden, vsaka številka pa bo vsebovala tudi ilustrirano zgodovino papeževega življenja, ki jo bo oblikovala umetnica Tiziana Lupi. Strani bodo urejene tako, da jih bo moč iztrgati iz revije in jih zbirati kot celoto.

Zadnje strani novega tednika bodo vsebovale kolumno, posvečeno svetniku tedna, seznam televizijskih programov o veri ter stripi z vsega sveta, ki govorijo o papežu Frančišku.

Prvi številki bo založba Mondadori priložila še posebno izdajo ob prvi obletnici Frančiškovega pontifikata, naslednji teden bodo bralci deležni DVD-ja s posnetki svetega očeta.

Za prvi izvod tednika »Il Mio Papa« bo potrebno odšteti 50 centov, kmalu pa bo na voljo tudi preko socialnih omrežij Facebook in Twitter ter na spletni strani tednika, www.miopapa.it.

Vir: CNA

Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh