Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski denar za energetsko prenovo sedmih stavb UKC Ljubljana

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 19. 08. 2021 / 07:27
Oznake: Zdravje
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2021 / 07:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Evropski denar za energetsko prenovo sedmih stavb UKC Ljubljana
UKC Ljubljana. FOTO: Wikipedia

Evropski denar za energetsko prenovo sedmih stavb UKC Ljubljana

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Energetska prenova stavb UKC Ljubljana po modelu javno-zasebnega partnerstva«.

Kohezijski sklad bo za 14,46 milijona evrov vreden projekt, ki ga bo izvajalo Ministrstvo za zdravje, prispeval skoraj 5,6 milijona evrov.

Prenova sedmih stavb

S pomočjo evropskih sredstev bo do energetske prenove prišlo sedem stavb Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana: Bolnišnica dr. Petra Držaja in objekt Geriatrija, Dermatovenerološka klinika Ljubljana, Leonišče, Nova porodnišnica, Samski dom, Stara porodnišnica in Stara travmatološka klinika, so sporočili iz Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

V vseh naštetih objektih bodo zamenjali stavbno pohištvo, v veliki večini bo nameščena tudi toplotna izolacija bodisi na fasado bodisi na strop/streho oziroma v kleti.

V Bolnišnici dr. Petra Držaja in stavbi Geriatrija bosta prenovljeni razsvetljava in toplotna postaja, uvedli bodo še tudi prezračevanje z osnovnim pohlajevanjem in hlajenje s konvektorji. Na Dermatovenerološki kliniki pa bodo poleg omenjenega izolirali poševno streho, medtem ko bodo v Leonišču streho sanirali. »Strešno kritino bodo zamenjali na Stari travmatološki kliniki in Novi porodnišnici. Pri obeh bodo med drugim zamenjali še obstoječo notranjo razsvetljavo z učinkovito LED razsvetljavo.«

Skupno bo prenovljenih več kot 41 tisoč kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

Stara porodnišnica

V Stari porodnišnici bodo med drugim temeljito prenovili mostovž. Na njem bodo zamenjali okna in izolirali tla, v objektu pa bodo sanirali tudi vkopane stene in uvedli mehansko prezračevanje z rekuperacijo. »Tudi tukaj bo sanirana razsvetljava in vzpostavljen centralni nadzorni sistem. Tega bodo vzpostavili še v Bolnišnici dr. Petra Držaja in objektu Geriatrija, Leonišču, Novi porodnišnici, Samskem domu in Stari travmatološki kliniki,« so še navedli v vladni službi za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Kupi v trgovini

Danielov post
Zdravje
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh