Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evropski ‘socialni’ škofje o krizi

Objava: 09. 06. 2009 / 07:16
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evropski ‘socialni’ škofje o krizi

Danes srečanje v Zagrebu / Gre tudi za moralno krizo

Evropski ‘socialni’ škofje danes zasedajo v Zagrebu, tema njihovega srečanja pa je iskanje možnih odgovorov Cerkve na gospodarsko in fnančno krizo. 34 udeležencev iz 21 evropskih škofovskih konferenc se bo poglobilo v trenutni položaj in skupaj razmislilo, na kakšen način lahko katoliška Cerkev v Evropi prispeva k premagovanju krize.

Generalni tajnik Sveta evropskih škofovskih konferenc, p. Duarte da Cunha, pojasnjuje, kako je katoliška Cerkev že večkrat poudarila, da trenutna kriza ni le gospodarsko-finančne narave; pojavlja se tudi pomanjkanje zaupanja, moralna kriza, ki na kocko postavlja temeljne človekove vrednote. V Zagrebu se bodo škofje po njegovih besedah ukvarjali s pobudami škofovskih konferenc, kako bi to krizo lahko premagali.

P. da Cunha dodaja, da je kriza lahko konkretna priložnost ne le za menedžerje, podjetnike in politike, pač pa za vse državljanke in državljane, da poiščejo nov življenjski slog. Cerkev bi lahko vsem, ‘ki so pripravljeni, da sprejmejo svoje novo poslanstvo’, nudila moralno podporo, da bi ‘človeka in dobrobit celotnega človeštva’ postavili v ospredje. Generalni tajnik je napovedal, da bodo vprašanja, izkušnje in najbolj praktični in uporabni odgovori evropskih škofovskih konferenc v zvezi s trenutno krizo objavljeni na straneh svetovnega spleta.

Na dnevnem redu zasedanja ‘socialnih’ škofov so med drugim tudi referati predsednika Sveta evropskih škofovskih konferenc kardinala Petra Erda iz Budimpešte, tajnika Papeškega sveta za pravičnost in mir (‘Iustitia et Pax’) škofa Giampaola Crepaldija, in predsednika gibanja ‘Compagnia delle Opere’ Bernarda Scholza. Udeleženci bodo razpravljali o specifičnih aktualnih vprašanjih, kot so naraščajoča brezposelnost v Evropi, socialne napetosti, kriza pokojninskega sistema in vprašanje preseljencev (še posebej z ozirom na združevanje družin).

Evropski ‘socialni’ škofje so se na tovrstnih zasedanjih že zbrali leta 1998 v Frascatiju in leta 2000 v Varšavi.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh