Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Evtanazija napačen odgovor na človeško trpljenje

Za vas piše:
Kathpress / M.M.Š.
Objava: 03. 02. 2009 / 08:56
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Evtanazija napačen odgovor na človeško trpljenje

Po besedah papeža Benedikta XVI. je 'evtanazija napačna rešitev za dramo trpljenja'. Kot je povedal v nedeljo med opoldansko molitvijo na trgu sv. Petra v Vatikanu, evtanazija ne more biti pravi odgovor na trpljenje, četudi ob tem govorimo o 'sladki smrti'. Na človeško bolečino in smrtni boj se lahko odzovemo le s pristno ljubeznijo in naklonjenostjo. Z Jezusovim trpljenjem je tudi človeško trpljenje dobilo svoj smisel, saj daje življenju posebno moč.

V Italiji že nekaj mesecev teče razprava o Eluani Englaro, ki od prometne nesreče leta 1992 leži v komi. Oče danes 38-letne ponesrečenke je vložil zahtevo, naj njegovo hčer pustijo umreti. Sodišče je novembra lani odobrilo pravico do prekinitve umetnega hranjenja, vendar nobena klinika v Italiji ni pripravljena tega storiti.
Cerkev sicer umetnega podaljševanja življenja za vsako ceno ne podpira, vendar gre pri Eluani Englaro za drugačen primer. Človeka v vegetativnem stanju izstradati do smrti bi bila 'evtanazija, Cerkev pa je odločno proti evtanaziji', je pred nekaj dnevi povedal torinski nadškof, kardinal Severino Poletto.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh