Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Fatimski večer na Brezjah

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 12. 05. 2022 / 09:51
Oznake: Duhovnost, Maša, Molitev
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2022 / 10:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Fatimski večer na Brezjah
Fatimska Marija. VIR: Fatima.pt

Fatimski večer na Brezjah

Jutri, 13. maja, bo minilo 105 let od prikazovanj Marije v Fatimi, ki je prišla, da bi pokazala pravo pot v življenju, ki med drugim vodi v spreobrnjenje in večno življenje.

Ob 105. obletnici bo v baziliki Marije Pomagaj na Brezjah po večerni sveti maši molitveni fatimski večer. Zaznamovali ga bodo z molitvijo serafinskega rožnega venca in procesijo z lučkami.

Prvo prikazovanje

Marija se je v Fatimi na Portugalskem prikazala trem otrokom, Jacinti (Hiacinti), Frančišku in Luciji 13. maja 1917 in potem še vsak mesec do 13. oktobra.

Dala je čudovito moč molitvi rožnega venca. Dejala je, da ni nobenega problema, ne osebnega, ne narodnega, ne mednarodnega, ne materialne ali duhovne narave, ki se ga ne da rešiti z molitvijo rožnega venca in zadoščevanjem, je v vabilu na petkov dogodek zapisala Magdalena Ganzitti.

Fatimski večer bo potekal po večerni maši, ki se začne ob 19. uri. FOTO: Spletna stran Marija Pomagaj Brezje.

Z Marijo in evharistijo za življenje in mir

Bog uslišuje naše molitve, še posebej na Marijino priprošnjo. To nam kažejo tudi dogodki iz osamosvojitvenega leta Slovenije, ko nam je Gospod na Marijino priprošnjo podelil mir (sporočila s Kureščka 8. 6. in 6. 7. 1991). Marija nas opozarja na naše poslanstvo, da v množico, v kateri živimo, posredujemo svetlobo in luč.

Svet je v hudi stiski, čeprav imamo rešitev na dosegu roke. »Hvaljen bodi Bog, ki ni zavrgel moje molitve in svoje dobrote od mene« (Ps 66,20). To velja za vse ljudi na svetu. Na kar nas spominja tudi psalm od 16. do 19. vrstice.


Nalaganje
Nazaj na vrh