Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Festival čokolade v Radovljici

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 14. 04. 2022 / 10:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2022 / 10:57
Ustavi predvajanje Nalaganje
Festival čokolade v Radovljici
Včeraj je v Hiši Linhart v Radovljici potekala novinarska konferenca pred Festivalom čokolade. FOTO: Kaja Zupanc

Festival čokolade v Radovljici

Festival čokolade je brez dvoma največji dogodek, posvečen tej sladki pregrehi, v Sloveniji. Tudi letos prinaša veliko sladkih okusov in dogodivščin.

Prihodnji konec tedna, 23. in 24. aprila, se po dveh letih vrača tradicionalni Radovljiški festival čokolade. Glavnina dogajanja bo v Radovljiškem parku. Staro mestno jedro si želijo pokazati, kot živi 365 dni na leto. »Letos je ponudba še bolj osredotočena na čokolado kot pretekla leta, predvsem zato, ker smo prizorišče malo zmanjšali,« pravi vodja marketinga Kaja Beton. »Radovljico bomo predstavili tako, kot jo najraje predstavljamo,« je še dodala.

Izbor za Naj pralino 2022

Na izboru za Naj pralino je letos sodelovalo pet slovenskih čokoladnic. Ocenjevanje je potekalo v podjetju Zotter v Avstriji, ki je znano po najboljših evropskih proizvajalcih čokolad in pralin. Namen tekmovanja je bil, da čokoladnice dosežejo okuse, ki se ne ponavljajo ter so drugačni in inovativni. V tem pogledu je najbolj navdušila pralina iz karamele in zaseke, ki so jo pripravili v čokoladnici Molinet.

Praline, ki so se najbolje odrezale. FOTO: Kaja Zupanc

Zmagovalna pralina: Hrustljava Ajda

Pralino je pripravila Čokoladnica Radovljica. Je njihova prva lastna receptura iz lokalnih surovin.

Nataša Mikelj iz Čokoladnice Radovljica. FOTO: Kaja Zupanc

100 kilogramov za 100 let

Čokolada Gorenjka praznuje 100 let in v ta namen bodo naredili 100 kilogramov težko čokolado. Gre za čokolado velikanko, ki bo razbita na festivalu v soboto ob 12. uri.

Čokoladna premierna večerja treh mladih šefov

V Hiši Linhart bo v petek zvečer, 22. aprila, potekala premierna večerja – tradicionalna večerja, na kateri bodo veliki šefi Uroš Štefelin, Bine Volčič in Igor Jagodic predali svoje kuhalnice mlajšim kolegom.

Pogostitev v Hiši Linhart. FOTO: Kaja Zupanc

Bogat program

Oba festivalska dneva bo na prizorišču poskrbljeno za zabaven program. Na glavnem odru bodo gostili zasedbo Batista Cadillac, Ansambel Saša Avsenika, Trkaja, Boštjana Gorenca – Pižamo ter improvizatorje KUD Kiks. Na odru in na drugih delih parka se bodo zvrstili tudi nastopi orkestra Glasbene šole Radovljica, Pihalnega orkestra Lesce in plesnih zasedb Mojega kluba, v nedeljo pa bodo za dobro vzdušje poskrbeli Suho cvetje. Otroke bo v soboto z različnimi programi zabaval animator David Dolamič, v nedeljo pa cirkusantje skupine Čupakabra.

Nagrada Radovljici za Best Tourism Villages 2021. FOTO: Kaja Zupanc

Kaja Beton in radovljiški župan Ciril Globočnik. FOTO: Kaja Zupanc


Kupi v trgovini

Čokolada groze
Za mladino
3,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh