Zapri
Iskanje

Festival ’Rock to Bethlehem’ tudi prihodnje leto

Objava: 30. 12. 2009 / 08:07
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Festival ’Rock to Bethlehem’ tudi prihodnje leto

Tridnevni krščanski festival rock glasbe na kraju Jezusovega rojstva se je izkazal za izredno uspešnega
Festival ‘Rock to Bethlehem’, s katerim so glasbeniki iz Avstrije in nekaterih drugih dežel ob Božiču izkazali solidarnost s prebivalci Jezusovega rojstnega kraja, naj bi se zgodil tudi prihodnje leto. Tridnevni glasbeni dogodek, ki je trajal od 22. do 24. decembra, se je izkazal za popoln uspeh. Na podlagi odličnega odziva nameravajo organizatorji prihodnje leto na festival privabiti še več mednarodno uveljavljenih glasbenikov. Tudi leta 2010 bodo festival priredili v adventnem oz. božičnem času, vendar ne v dneh tik pred Božičem.

Po prvotnih načrtih naj bi glasbeniki vse tri dni festivala nastopali na trgu pred baziliko Jezusovega rojstva. Že med pripravami na festival pa je župan Betlehema, Victor Batarseh, to prepovedal. Člane mestne uprave je skrbelo, da utegne glasna rockovska glasba prestrašiti romarje. Zato sta na sveti večer nastopili le dve skupini, ki sta predvajali mirne balade in božične pesmi. V ostalih dneh festivala so rock skupine in solisti iz Avstrije, Nemčije, Belgije, Združenih držav Amerike in Palestine nastopali v študentskem naselju betlehemske univerze.

Kljub temu se je festival izkazal za izjemno uspešnega. Mladi prebivalci Betlehema so se razveselili živih zvokov rockovske glasbe in bili navdušeni nad dejstvom, da se ‘končno zopet nekaj dogaja’. Odličen je bil tudi izbor mesta prireditve, saj je pogled z odra pred univerzo nudil čudovit razgled na mesto Betlehem.

Projektu ‘Rock to Bethlehem’ je finančno na pomoč priskočila tudi Avstrijska škofovska konferenca, pobudo zanj pa je dal 25-letni glasbenik Emmanuel Fleckenstein, kitarist avstrijske rock skupine ‘Cardiac Move’, ki študira na Dunaju, odraščal pa je v Betlehemu in je sam doživel začetek druge intifade v Palestini leta 2000. Po tem dogodku v Betlehemu nekaj let ni bilo moč srečati mednarodnih romarjev. Še danes prebivalci mesta čutijo posledice izraelske ‘varnostne žice’, ki loči Betlehem od bližnjega Jeruzalema.

S prireditvijo rock festivala je želel Fleckenstein s svojimi prijatelji betlehemski mladini prižgati iskrico upanja v prihajajočem letu.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh