Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filipinski predsednik potrdil neločljivost zakonske zveze

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 13. 05. 2014 / 07:40
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Filipinski predsednik potrdil neločljivost zakonske zveze

Filipinski predsednik potrdil neločljivost zakonske zveze

Filipinska ustava zagotavlja zaščito zakona kot »nedotakljive ustanove«.

Filipinski predsednik Benigno Aquino je podprl neločljivost zakonske zveze. Tamkajšnja ustava zagotavlja zaščito zakona kot »nedotakljive ustanove« in temelj družine, je Aquino dejal po navedbah Filipinske škofovske konference, ki je na svojih spletnih straneh objavila njegovo izjavo. V teh dneh, ko katoliška Cerkev na Filipinih zaseda na konferenci na temo družine, je predsednik Aquino razglasil »Narodni teden družine in zakona«.




Konferenco prirejata narodna škofovska konferenca in Papeški svet za družino, pričenja pa se danes v filipinski prestolnici Manili. Med štiridnevnim srečanjem naj bi spodbudili razpravo o položaju družin v Aziji. Cerkev namreč ugotavlja, da so pravice družin ogrožene zaradi »trenutnih totalitarnih nagnjenj v državi« in nekaterih ustanov Združenih narodov.

Na Filipinih je Cerkev v letošnjem letu izgubila dolgoletni boj proti liberalizaciji kontracepcijske zaščite in spolne vzgoje. Ustavno sodišče v Manili je sporni zakon o reproduktivnem zdravju aprila razglasilo za skladnega z ustavo. Škofje so vladi in parlamentu očitali, da so zakon podprli pod pritiskom Združenih narodov.

Kot naslednji korak se filipinska Cerkev zdaj boji legalizacije ločitev zakonske zveze. S katolištvom prežeta otoška država sodi med redke dežele v svetu, kjer ločitve zakonske zveze niso dovoljene.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T. S. / O. N.)

Kupi v trgovini

Akcija
Po Božji podobi
Duhovna rast
29,90€ 24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh