Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filipinsko ljudstvo posvečeno Devici Mariji

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 10. 06. 2013 / 08:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Filipinsko ljudstvo posvečeno Devici Mariji

Kardinal Tagle: Pobuda, s katero naj bi največjo večinsko katoliško deželo v Aziji 'očistili korupcije'.

Z vzporednimi slovesnostmi v vseh cerkvah in kapelah po Filipinih so tamkajšnji škofje in duhovniki celotno deželo posvetili Devici Mariji. Filipinci naj bi kakor Mati Božja postali 'čisti v srcu' in deželo 'očistili korupcije', je minulo soboto v osrednji stolnici v Manili pojasnil kardinal Luis Antonio Tagle, kot so poročali na spletni strani Filipinske škofovske konference. Kardinal Tagle, nadškof v Manili, je poudaril: »Korupcija v deželi, ki je posvečena Brezmadežnemu Srcu Device Marije, nima kaj iskati.«

Nuncij Giuseppe Pinto je katoliški Cerkvi na Filipinih prenesel pozdravno sporočilo papeža Frančiška. Sveti oče je izrazil upanje, da bo posvetitev Marijinemu Brezmadežnemu Srcu 'navdihnila' k večjemu spoštovanju človeškega življenja 'od spočetja pa vse do naravne smrti' in da bo spodbudila 'še večjo pomoč najrevnejšim in najšibkejšim, ki so Bogu najbližje', kot je zapisano v pozdravni poslanici.

V posvetitvi filipinskega naroda Mariji tamkajšnja Cerkev vidi pomemben korak v devetletni pripravi na praznovanje 500-letnice pokristjanjenja, ki jo na Filipinih obhajajo 16. marca 2021. Škofje so se za posvetitev odločili na svoje rednem zasedanju v letošnjem januarju. Filipinska Cerkev je svoje 'duhovno potovanje' proti 500. obletnici uradno pričela 21. oktobra lani, ko je tedanji papež Benedikt XVI. za blaženega razglasil filipinskega mučenca Pedra Calungsoda. Z raziskovalcem Ferdinandom Magellanom je leta 1521 katolištvo prispelo tudi na Filipine, otoška država pa je postala španska kolonija. Filipini veljajo za največjo večinsko katoliško deželo v Aziji.

Foto: arhiv Družine / O. N.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh