Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filmi in TV oddaje po našem izboru (11. - 17. november)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 11. 11. 2023 / 18:00
Oznake: Film
Čas branja: 8 minut
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2023 / 18:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Filmi in TV oddaje po našem izboru (11. - 17. november)
A Hidden Life. FOTO: Zajem zaslona

Filmi in TV oddaje po našem izboru (11. - 17. november)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Srečen za umret

Slovenski film, 2012

KINO v soboto, 11. 11., ob 16.15

Režija: Matevž Luzar Igrajo: Evgen Car, Milena Zupančič, Vladimir Vlaškalič, Ivo Ban

Zgodba o večnem upanju, da nikoli ni prepozno za nov začetek, sledi ostarelemu Ivanu, ki se odloči pred smrtjo dokončno urediti vse osebne stvari in v domu za upokojence preprosto počakati na neizbežni konec. Toda ko spozna radoživo upokojenko Melito, se mu odpre nepričakovan svet novih življenjskih spoznanj in radosti, dušo in srce pa mu znova napolnita radost in volja soočanja z novimi izzivi. Čeprav starost neusmiljeno trka na njegove duri, se odloči v jeseni življenja poiskati novo prihodnost.


Preden se stegneva (Bucket List)

Ameriški film, 2007

KANAL A v soboto, 11. 11., ob 20.00

Režija: Rob Reiner Igrajo: Jack Nicholson, Morgan Freeman, Sean Hayes, Rob Morrow

Edward Cole je milijarder, ki je zbolel za rakom in trenutno prebiva v bolnišnici. Sobo si deli z mehanikom Carterjem Chambersom, s katerim na prvi pogled nimata prav nič skupnega, razen dejstva, da sta oba hudo bolna. Toda vsakdanji pogovori razkrijejo marsikaj in tako se izkaže, da imata oba na zalogi obsežen seznam ciljev, ki bi jih rada dosegla, še preden se stegneta oziroma poslovita od tega sveta. Ker jima ležanje v bolnišnici to preprečuje, pobegneta in se še zadnjič odpravita v svet.


Padati (Falling)

Koprodukcijska drama, 2020

TV SLO 2 v soboto, 11. 11., ob 20.05

Režija: Viggo Mortensen Igrajo: Lance Henriksen, Viggo Mortensen, Terry Chen, Sverrir Gudnason, Laura Linney, David Cronenberg

Intimna drama o zapletenem razmerju med sinom in starajočim se očetom; zgodba o izgubi, spominih in odpuščanju. Režijski prvenec igralca Vigga Mortensena.
John je homoseksualec, ki živi s partnerjem in hčerko v Kaliforniji, daleč od tradicionalnega podeželskega življenja, ki ga je pred leti pustil za sabo. Njegov oče Willis, trmast in nestrpen možakar iz nekega drugega časa, živi na odmaknjeni kmetiji, kjer je John odraščal. Ko sin ostarelega očeta pripelje na zahod, da bi mu poiskal nov dom v svoji bližini, drug ob drugega silovito trčita dva povsem različna svetova. Nekonvencionalna drama prikaže izgubo spomina tudi z nelinearnim prikazom dogodkov. Zaradi močnega jezika in spolnosti osebam, mlajšim od 17 let, odsvetujemo ogled.


Resnica je pomembna (Shock and awe)

Biografska, zgodovinska drama, ZDA, 2017

Planet 2 v soboto, 11. 11., ob 21.00

Režija: Rob Reiner Igrajo: Rob Reiner, Milla Jovovich, Tommy Lee Jones, Jessica Biel, James Marsden, Woody Harrelson

Skupina novinarjev, ki leta 2003 spremljajo načrte nekdanjega predsednika ZDA Georgea W. Busha za napad na Irak, dvomi v predsednikove trditve, da naj bi Saddam Hussein razpolagal z »orožjem za množično uničevanje«. Po 11. septembru si novinarji niso upali glasno razmišljati. Redka izjema so bili štirje drzni poročevalci Knight Ridderja.


Klik - za popolno življenje (Click)

Ameriški film, 2006

KANAL A v soboto, 11. 11., ob 22.00

Režija: Frank Coraci Igrajo: Adam Sandler, Kate Beckinsale, Christopher Walken, David Hasselhoff

Michael Newman je poročen z lepo Donno, imata dva prečudovita otroka, ker pa preživi večino časa v službi, ju ne vidi pogosto. Michael v prostorih podjetja pomotoma zaide v sobo v ozadju, kjer mu čudaški zaposleni ponudi poskusni daljinec, ki naj bi spremenil njegovo življenje. Kmalu Michael vključuje vsako napravo v svojem domu s samo enim klikom na gumb. Poleg tega ima daljinec še druge vznemirljive funkcije. Ne samo, da lahko čudežno utiša družinskega psa, ampak lahko naprej prevrti tudi nadležen prepirček z ženo. Ampak še preden se zave, začne nenavadna naprava upravljati njega.


Kvartet (Quartet)

Angleški film, 2012

POP TV v soboto, 11. 11., ob 22.20

Režija: Dustin Hoffman Igrajo: Maggie Smith, Tom Courtenay, Michael Gambon, Billy Connolly, Pauline Collins

Zgodba se odvija v domu za ostarele, kjer bivajo nekdanji glasbeniki, ki se pripravljajo na veliki koncert. Nekega dne se po hodnikih začne šušljati, da se jim bo pridružila nova stanovalka, ki je bila nekoč velika zvezda. Tudi tri slavne pevce Cecilyjo, Reggieja in Wilfreda zanima, kdo prihaja v dom, ko šokirani izvejo, da gre za njihovo bivšo kolegico Jean. Ta namreč slovi kot odlična solistka z velikim egom, zaradi česar je razpadlo tudi njihovo prijateljstvo in se končal njen zakon z Reggiejem. Je čas zacelil rane in se bo nekdanji kvartet zopet združil za veliki koncert?


Skrito življenje (A Hidden Life)

Koprodukcijska drama, 2019

TV SLO 1 v soboto, 11. 11., ob 22.45

Režija: Terrence Malick Igrajo: August Diehl, Tobias Moretti, Valerie Pachner, Franz Rogowski

Legendarni režiser Terrence Malick je po nekaj precej nenavadnih filmskih eskapadah spet zadel v polno z osupljivo epopejo, posneto po resnični zgodbi enega od širši javnosti neznanih junakov druge svetovne vojne.
Franz Jägerstätter je mlad moški, ki z ženo in tremi hčerami živi v nemški vasici St. Radegund. Ko izbruhne druga svetovna vojna, Franza vpokličejo v vojsko. Potem ko je zdoma že več mesecev, družino postane strah, da bi lahko tudi njega poslali v boj. Nacistične oblasti od Franza zahtevajo, da zapriseže zvestobo Adolfu Hitlerju in tretjemu rajhu. Sovaščani ga prepričujejo, naj se tej zahtevi ne upira, a Jägerstätter se zateče k ugovoru vesti in zavrne odhod na fronto, pa čeprav se zaveda, da ga bo to privedlo v zapor ali celo v smrt. Mladenič najde moč za soočenje z dolgim sodnim procesom v ljubezni do svoje družine in upa predvsem na to, da bi se vojna morija čim prej končala.


Pozabljena čustva (That Old Feeling)

Ameriški film, 1997

KINO v nedeljo, 12. 11., ob 17.55

Režija: Carl Reiner Igrajo: Bette Midler, Dennis Farina, Paula Marshall, Gail O'Grady

Igralska zvezdnica Lilly in novinar Dan sta že 12 let srečno ločena. Vsi upajo, da bo pri tem tudi ostalo, še posebej njuna hčerka Molly. Potem pa Molly zasnubi njen fant Keith, ki vztraja pri tradicionalni družinski poroki. Seveda bosta na poroko prišla tudi Lilly in Dan, ki se ne moreta niti videti. Čeprav oba obljubita, da se bosta lepo obnašala, se vsi pripravljajo na najhujše. Zgodi pa se nekaj popolnoma nepričakovanega.


Agatha Christie, kraljica skrivnosti (Agatha Christie: Lucy Worsley On The Mystery Queen)

Britanska dokumentarna serija 1/3, 2022

TV SLO 1 v nedeljo, 12. 11., ob 20.05

Režija: Grace Chapman, Eleanor Scoones

Lucy Worsley, britanska zgodovinarka in televizijska voditeljica, avtorica številnih priljubljenih dokumentarcev, v tej tridelni seriji raziskuje življenje in delo mojstrice detektivk Agathe Christie in ugotavlja, kaj je napajalo temačno domišljijo te najbolj prodajane pisateljice na svetu.
1. del: Mačka med golobičkami
Prvi del predstavi, kako so na pisanje Agathe Christie vplivale temnejše plati njenega otroštva in mladosti: od očeta, bogatega Američana, ki se ni zmogel upreti razsipništvu, do njenega prostovoljnega dela bolničarke med prvo svetovno vojno. Razčleni njen prvi roman Skrivnostna smrt v Stylesu in šokantni preobrat v Umoru Rogerja Ackroyda in razloži, kako se je rodil Poirot, njen slavni belgijski detektiv.


Deset v pol (Deset u pola)

Bosanski film, 2021

POP TV v nedeljo, 12. 11., ob 22.05

Režija: Danis Tanović Igrajo: Branko Đurić, Izudin Bajrović, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Almir Palata Prle

Sarajevo, maj 2021. Baščaršija si skuša opomoči po dolgem in težkem pandemičnem letu. Pandemija še traja, a vseeno – poletje prihaja, z njim pa tudi upanje, da se bodo razmere vsaj za krajši čas izboljšale. Ko v Enesovo čevapčičarno nekega jutra vstopi Zagrebčanka in reče, da je prišla na "najboljše čevapčiče v Sarajevu", jo pošlje k Izi, da bi si sam, tako kot po tradiciji, privoščil užitek prve jutranje kave, potem ko je postregel prvi stranki. Povsem neškodljiva, prijazna gesta povzroči popoln razpad sosedskih, poslovnih in zasebnih odnosov, ne le v Enesovem in Izinem življenju, temveč tudi med vsemi so-krajani. Kdo ima najboljše čevapčiče v Sarajevu?


Vzdržljivostna bitka na tečaj, 1/3 (Ben Fogle's Heroes Of The Poles)

Britanska dokumentarna serija, 2023

TV SLO 2 v četrtek, 16. 11., ob 20.05 

Režija: Alexis Girardet

V dokumentarni seriji v treh delih se polarna raziskovalca Ben Fogle in Dwayne Fields odpravita na Antarktiko, da bi podoživela tekmo za osvojitev južnega tečaja, ki je potekala pred več kot stotimi leti. Pri tem uporabljata enako opremo in nosita enaka oblačila kot edvardijanski raziskovalci na začetku 20. stoletja.
1. del:
V prvem delu gresta Ben Fogle in Dwayne Fields po poti Scottove odprave Discovery v letih 1901–1904. Scottu so pri vleki sani sprva pomagali tudi psi, vendar se je moral še pred južnim tečajem obrniti. Med udeleženci odprave je bil tudi Shackleton, ki pa ga je Scott nato zaradi suma na skorbut poslal domov.


Mumija: grobnica zmajskega cesarja (Mummy: Tomb of the Dragon Emperor)

Ameriški film, 2008

KANAL A v četrtek, 16. 11., ob 20.00

Režija: Rob Cohen Igrajo: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, John Hannah, Michelle Yeoh

2000 let je že minilo, odkar je čarovnica Zi Yuan zloglasnega kitajskega cesarja in njegovo vojsko začarala in spremenila v mumije, ki se še vedno nahajajo v grobnici, globoko pod zemljo. Ko s pomočjo starodavnega diamanta kitajski cesar nenadoma oživi, mu morajo pogumni arheolog Rick O'Connell, njegova žena Evelyn in njun sin Alex preprečiti, da si podredi človeštvo. Ricka in njegovo druščino tako čaka ena najbolj razburljivih pustolovščin v življenju.


Nalaganje
Nazaj na vrh