Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filmski namigi: Zlati časi, Robin Hood in drugi filmi (27. maj- 2. junij)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 27. 05. 2023 / 06:33
Čas branja: 5 minut
Nazadnje Posodobljeno: 26.05.2023 / 10:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Filmski namigi: Zlati časi, Robin Hood in drugi filmi (27. maj- 2. junij)
Robin Hood (2010). FOTO: Zajem zaslona

Filmski namigi: Zlati časi, Robin Hood in drugi filmi (27. maj- 2. junij)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Hitri in drzni (The Fast and the Furious)

Ameriški film, 2001

POP TV v soboto, 27. maja, ob 20.00

Režija: Rob Cohen. Igrajo: Paul Walker, Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Rick Yune

Kultni dirkaški film, ki je zagnal znano franšizo o cestnem dirkanju. Dominic Toretto je neustrašen adrenalinski navdušenec. Med njegove strasti spada tudi dirkanje po ulicah Los Angelesa. Podnevi sestavlja in popravlja dirkalnike, ki jim dodaten računalniško nadzorovan pogon omogoča neverjetno hitrost. Ponoči tekmuje z vsakim, ki si ga upa izzvati. Tudi Brian je pripravljen tekmovati z njim. Seveda nihče ne ve, da je Brian v resnici policist, ki pod krinko raziskuje serijo avtocestnih ropov. Čeprav je Dominic med glavnimi osumljenci, z Brianom postajata čedalje boljša prijatelja. Brian se ogreje tudi za Dominicovo lepo sestro. Mlajšim od 12 let priporočamo ogled filma v družbi staršev ali skrbnikov.


Aloha (Aloha)

Ameriški film, 2015

KINO v soboto, 27. maja, ob 20.00

Režija: Cameron Crowe. Igrajo: Bradley Cooper, Rachel McAdams, Emma Stone, Alec Baldwin, Bill Murray

V simpatični komediji spremljamo nekdaj uspešnega pogodbenega izvajalca za ameriško vojsko Briana Gilcresta, ki se vrne na Havaje, mesto njegovih največjih kariernih dosežkov in kraj, kjer prebiva njegova dolgoletna ljubezen Tracy. Brian bi moral biti na Havajih posrednik med milijonarjem, ki želi tam zgraditi zasebni vesoljski center, in tamkajšnjimi domačini, stvari pa se zapletejo, ko se zaljubi v vojakinjo Allison, ki Briana spremlja na njegovi službeni poti.


Zlati časi (La belle epoque)

Francosko-belgijska komična drama, 2019

TV SLO 2 v soboto, 27. maja, ob 20.45

Režija: Nicolas Bedos. Igrajo: Daniel Auteuil, Denis Podalydes, Doria Tillier, Fanny Ardant, Guillaume Canet

Razkošen in nenavaden film v zasnovi malce spominja na klasiko Trumanov svet … če bi se Truman že od začetka zavedal, da živi v fikciji.

Victor, nekdaj sloviti karikaturist, zdaj pa precej nesrečen moški na robu šestdesetih, je poročen z Marianne. Njun zakon je na veliki preizkušnji, zato se Victor odseli od doma. Njegov sin ga napoti k Antoinu, karizmatičnemu lastniku podjetja, ki ljudem omogoča izvedbo različice "potovanja skozi čas". Tako obišče prizorišče, v katerem podjetje svojim strankam ponuja priložnost, da se vrnejo v dobo po njihovi izbiri. Victor se odločil podoživeti najbolj nepozaben teden svojega življenja – tisti, ko je pred 40 leti spoznal svojo veliko ljubezen.


Izginotje (Keepers)

Kriminalka, drama, misterij, ZDA, 2018

Planet TV v nedeljo, 28. maja, ob 21.00

Režija: Kristoffer Nyholm. Igrajo: Gerard Butler, Peter Mullan , Celyn Jones

Film po resničnih dogodkih, znanih kot Skrivnost Flannanskega otočja, največji uganki v škotski zgodovini, ki je strokovnjaki do danes niso docela razvozlali.

Decembra 1900 je brez sledu izginila trojica svetilničarjev z otočja Flannan. Kljub obsežnim iskalnim akcijam jih nikoli niso našli, so pa naleteli na nekaj hudo nenavadnih sledi: na kuhinjski mizi v nedavno zgrajenem svetilniku je bilo pogrnjeno za večerjo, en stol je bil prevrnjen. Postelje so bile razmetane, ure so se ustavile. Žarnice so bile temeljito očiščene in pripravljene na svojo nalogo. Dveh od treh plaščev ni bilo v omari. In vhodna vrata so bila skrbno zaklenjena …


Tunel (Tunnelen)

Norveški film, 2019

Kanal A v ponedeljek, 29. maja, ob 20.00

Režija: Pal Oie. Igrajo: Thorbjorn Harr, Ylva Fuglerud, Lisa Carlehed, Ingvild Holthe Bygdnes

Zgodba o katastrofi, ki se lahko zgodi v tunelu zaradi neprevidnosti. Ljudje, ki so na poti domov za božične praznike, se znajdejo v najhujši nočni mori, ko ogromna cisterna z gorivom doživi nesrečo in zagori v enem od norveških tunelov. Na kraju nesreče so ujeti v popolni temi in dimu, medtem ko zunaj divja snežni vihar, ki onemogoča prihod reševalcev. Ko gasilec Stein izve, da je v tunelu ujeta tudi njegova hčerka Elise, je odločen, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da jo reši.


Obtožena (Ascusada/The Accused)

Argentinsko-mehiški film, 2018

TV SLO 1 v sredo, 31. maja, ob 20.10

Režija: Gonzalo Tobal. Igrajo: Lali Espósito, Emilio Vodanovich, Leonardo Sbaraglia, Inés Estévez, Fernando Margenet, Marcellino Castellani, Juan Pablo Colombo, Margarita Molfino, Laura Casalongue, Ana Carolina García, Clarisa Korovsky, Daniel Fanego …

Sodna drama in triler. Srednješolka Dolores je edina obtožena za brutalni umor najboljše prijateljice. Primer so prevzeli mediji in ga razkričali po vsej državi. Oče, mati in sploh vsa družina stojijo Dolores ob strani, a pritiski od zunaj so vse hujši. Dolores je glavna obtoženka predvsem zato, ker naj bi imela motiv; umorjena prijateljica je namreč poskrbela za objavo posnetka, na katerem Dolores seksa. Dolores sicer priča, da je žrtvi odpustila in da je ni ona umorila. Toda sodno preganjanje se stopnjuje in gonja v medijih ne preneha. Dolores je vse bolj stisnjena v kot in še sama ne ve več, kaj se je tistega usodnega večera v resnici zgodilo.


Robin Hood (Robin Hood)

Ameriški film, 2010

Kanal A v petek, 2. junija, ob 20.00

Režija: Ridley Scott. Igrajo: Russell Crowe, Cate Blanchett, Matthew Macfadyen, Max von Sydow

Preberite recenzijo filma p. Andraža Arka iz l. 2010: Zakaj ni Robin hud? [RECENZIJA]

Mnogo je filmskih upodobitev legendarnega britanskega junaka Robina Hooda. Ta slovi po zvezdniški igralski zasedbi, od katere oba glavna lika igrata Avstralca (Crowe, Blanchett). Izurjeni lokostrelec se po služenju v vojski kralja Riharda vrne v domači kraj, ki ga terorizira tiranski šerif z visokimi davki. Tam se zaljubi v plemkinjo Lady Marion, ki dvomi v njegovo identiteto. Iznajdljivi Robin se s svojimi somišljeniki odloči upreti oblastem in osvoboditi ljudi, a naleti na vojaški odpor, ki vodi v krvave bitke. Robin in njegova tolpa želijo preprečiti krvavo državljansko vojno in Angliji spet povrniti slavo, osnovano na človekovih pravicah.


Nalaganje
Nazaj na vrh