Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TV namigi: Dežela la la, Tesla in drugi filmi (20. -26. maj)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 20. 05. 2023 / 00:31
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 20.05.2023 / 13:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
TV namigi: Dežela la la, Tesla in drugi filmi (20. -26. maj)
Prizor iz filma Dežela La La. FOTO: Zajem zaslona

TV namigi: Dežela la la, Tesla in drugi filmi (20. -26. maj)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Normalni ljudje (Normal people)

Koprodukcijska nadaljevanka, 2020

TV SLO 1 v soboto, 20. maja, ob 21.40

Režija: Lenny Abrahamson, Hettie Macdonald. Igrajo: Daisy Edgar-Jones, Paul Mescal, Sarah Greene, Desmond Eastwood, Aislin McGuckin, Frank Blake, India Mullen, Eliot Salt

Nadaljevanka je posneta po istoimenski knjižni uspešnici mlade irske pisateljice Sally Rooney (1991), ki je nase opozorila že s svojim prvencem Pogovori s prijatelji (2017). Drugi roman Normalni ljudje, ki je izšel leto kasneje, je bil kritiško hvaljen in nagrajen, avtorica pa razglašena za prvo veliko pisateljsko ime milenijske generacije. Zaradi prizorov spolnosti ogled odvsetujemo osebam, mlajšim od 17 let.

1. del

V sodobni podeželski Irski se srednješolca Connell in Marianne, ki sta iz različnega družbenega okolja, spustita v strastno, skrivno zvezo. Connell živi z ljubečo mamo, Marianne pa v dvorcu s odtujeno mamo in zoprnim bratom. Marianne Connellu zaupa svoja čustva, Connell pa je zadržan.

Dežela La La (La la land)

komedija, drama, glasbeni, ZDA, 2016

Planet TV v soboto, 20. maja, ob 20.00

Režija: Damien Chazelle. Igrajo: Emma Stone, Ryan Gosling, J.K. Simmons

Preberite tudi: Dežela La La [RECENZIJA]

Režiser z oskarji nagrajene glasbene drame Ritem norosti predstavlja nepozabno plesno-glasbeno romantično zgodbo o dveh sorodnih dušah, ki v Hollywoodu iščeta svojo prihodnost, vendar odkrijeta nekaj veliko bolj dragocenega. Mlada igralka Mia se nikakor ne more prebiti preko avdicij, nadarjeni pianist Sebastian pa prav na božič dobi odpoved. Srečno naključje združi njuni usodi, kljub številnim razočaranjem pa sledita svojim sanjam, saj jima čarovnija ljubezni razkrije in tlakuje pot v nepredstavljive višave novih čustvenih doživetij in življenjskih spoznanj.


Tesla (Tesla)

biografski, drama, ZDA, 2020

Planet TV v nedeljo, 21. maja, ob 20.00

Režija: Michael Almereyda. Igrajo: Ethan Hawke, Eve Hewson , Eli Smith

Za oskarja večkrat nominirani Ethan Hawke igra v biografski pripovedi o Nikoli Tesli, znanstvenem geniju in največjem izumitelju vseh časov. Življenjska zgodba človeka, ki je, kot pravijo, „sanjal 20. stoletje,“ kronološko spremlja Teslina ameriška leta, nizanje njegovih ključnih odkritij in izumov ter spor s Thomasom Alvom Edisonom, hkrati pa pusti veliko prostora domišljiji.


Hiša zla (Crooked House)

Angleški film, 2017

Kanal A v nedeljo, 21. maja, ob 22.10

Režija: Gilles Paquet-Brenner. Igrajo: Max Irons, Stefanie Martini, Glenn Close, Christina Hendricks, Gillian Anderson

Film temelji na istoimenski knjigi Agathe Christie. Poslovni tajkun Aristide Leonides umre v svojem dvorcu, a njegova vnukinja verjame, da je bil umorjen. Na pomoč priskoči mladi zasebni detektiv Charles Hayward, ki skuša rešiti primer. Seznam osumljencev je navidez neskončen, saj vsa družina živi pod isto streho. Med morebitnimi osumljenci sta Leonidova sinova in njuni ženi ter njegova nova mlada žena, ki jo večina družine sovraži. Izkaže se, da je vsak izmed osumljencev imel utemeljen razlog, da ga je želel ima utemeljen razlog, da želi videti Leonida mrtvega. Označen kot čudak za popolno kontrolo, je tesno držal družinske denarnice in nikomur od njih ni dovolil zapustiti družinskega doma. Toda reševanje umora je precej težko zaradi dejstva, da nihče noče govoriti s Haywardom. Ali lahko odkrije morilca?


Moška stvar (A Guy thing)

Komedija, romantika, ZDA, 2003

Planet 2 v nedeljo, 21. maja, ob 22.45 

Režija: Chris Koch. Igrajo: Jason Lee, Julia Stiles, Selma Blair

"Moška stvar" režiserja Chrisa Kocha, postavljena v svet zmedenih mladih ljudi, ki se morajo po študiju soočiti s stvarnim svetom in obveznostmi, ki jih čakajo, vas bo uspela resnično nasmejati obenem pa vas bo primorala da razmislite o vseh napakah, ki ste jih v življenju mogoče naredili. Ampak ikakor ne na račun zabave, ki o ta film ponuja v zadostnih količinah.

Avdicija (Das Vorspiel)

Nemški film

TV SLO 2 v torek, 23. maja, ob 23.00

Režija: Ina Weisse. Igrajo: Nina Hoss, Simon Abkarian, Jens Albinus, Sophie Rois, Thomas Thieme, Winnie Böwe, Ilja Monti, Serafin Mishiev, William Coleman, Mikayel Hakhnazaryan …

Drama. Anna poučuje violino na srednji glasbeni šoli v Berlinu. Poročena je s Francozom Bronskyjem, ki violine izdeluje. Tudi njun desetletni sin Jonas igra violino, vendar ni tako nadarjen kot Annin učenec Alexander. Anna kljub nasprotovanju kolegov učiteljev prevzame Alexandrove učne ure, saj trdno verjame vanj. Zato se mu posveti bolj kot svojemu sinu. To njenega moža razjezi, in začneta se odtujevati. Med učencema pa je čutiti napetost, ki se sprevrže v tekmovalnost. Odnosi v družini so vse bolj napeti, Anna poišče uteho pri sodelavcu Christianu in na njegovo prigovarjanje privoli, da bo zaigrala v kvartetu. Ko ji na koncertu spodleti, je pod vse hujšim pritiskom. Neuspeh želi prikriti s še bolj obsesivnim poučevanjem Christiana in ga pripraviti na zaključni izpit. Toda na dan izpita se zgodi pretresljiva nesreča …


Program (Program) 

Angleški film, 2015

Kanal A v sredo, 24. maja, ob 20.00

Režija: Stephen Frears. Igrajo: Ben Foster, Chris O'Dowd, Guillaume Canet, Jesse Plemons, Dustin Hoffman

Resnična zgodba o irskem športnem novinarju Davidu, ki je posumil, da utegnejo biti kolesarke zmage Lanca Armstronga povezane z uporabo nedovoljenih poživil. Čeprav cel svet občuduje Armstrongove zmage, predanost in odločnost, začne David raziskovati ozadje njegovih uspehov. Počasi mu uspe razkriti umazane podrobnosti o programu uporabe poživil celotne ekipe in o tehnikah laži, zanikanja ter ustrahovanja, s katerimi Armstrong poskuša prikriti resnico.


Storm

Norveški film, 2022

TV SLO 1 v sredo, 24. maja, ob 20.05

Režija: Erika Calmeyer. Igrajo: Ane Dahl Torp, Ella Maren Alfsvåg Jørgensen, Ane Skumsvoll …

Drama, triler. Ovdovela Elin se z otrokoma, malim Urlikom in nekoliko starejšo Storm, odpravi na ribolov. Ko ju za trenutek izgubi izpred oči, se zgodi najhujše: Ulriku zdrsne na skalah, pade med valove in utone. Elin priteče do svojih otrok prepozno. Storm je hotela pomagati mlajšemu bratcu, a brezuspešno. Mama in hčerka se morata spopasti s posledicami družinske nesreče in najti pot iz te tragedije. Elin ob strani stoji sestra in zdi se, da se stvari spet postavljajo na svoje mesto, ko pride do neljubega dogodka med rojstnodnevno zabavo otrok. Storm na zabavi napade sošolko, ker je ta izjavila, da je Storm sama porinila bratca v reko. Dogodek se sprva zdi plod otroške domišljije in zlobe, a črv dvoma začne počasi glodati tudi med odraslimi.

Prezrti zmagovalec (Sunday Horse)

Ameriški film, 2016

KINO v četrtek, 25. maja, ob 15.50

Režija: Vic Armstrong. Igrajo: Nikki Reed, Ryan Merriman, Cassi Thomson, Linda Hamilton

Debi Walden ima voljo in talent, sanja pa o tem, da bi postala olimpijska prvakinja v preskakovanju ovir s konjem. Na žalost nima sredstev, s pomočjo katerih bi lahko trenirala z najdražjimi konji. Kmalu so ji sanje s pomočjo lastnega truda na dosegu roke, a zgodi se ji nesreča, zaradi katere se morda nikoli več ne bo mogla ukvarjati s svojim priljubljenim športom.

Srce prvakov (Heart of Champions)

Ameriški film, 2021

Kanal A v petek, 26. maja, ob 20.00

Režija: Michael Mailer. Igrajo: Michael Shannon, Alexander Ludwig, Charles Melton, David James Elliott, Ash Santos

Zadnje mesto na državnem prvenstvu vnese razdor v univerzitetno veslaško ekipo in vodi do nenehnih konfliktov. V novi sezoni ekipa dobi novega trenerja, vojaškega veterana Murphyja, ki želi odkriti njihov potencial in jim pomagati, da se končno premaknejo z mrtve točke. S pomočjo svojih izkušenj in nekonvencionalnih metod jim pomaga pri premagovanju rivalstev in osebnih težav ter pri mladih skuša okrepiti timski duh, če želijo nekoč postati prvaki ...


50 skladb, ki so nas zapele: Maček Muri

TV SLO 1 v petek, 26. maja, ob 17.50

Glasba: Jerko Novak. Besedilo: Kajetan Kovič

Maček Muri, najbolj priljubljen in zadovoljen mačkon na Slovenskem, je s svojo druščino prerasel meje slikanice, postal je glasbena plošča, predstava, maskota, mjuzikel, lonček, krožnik... Maček Muri je najbolj bonvivanska otroška pesem, ki opeva lagodno mestno življenje v letih 1970. Zdi se, da Maček Muri poje tudi o časih, ko je bilo boemstvo in bonvivanstvo življenjski stil, ko so umetniki znali uživati življenje.

Nalaganje
Nazaj na vrh