Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TV namigi: Čudo, Zvezda je rojena, Superjunaki, Želite, milord in drugi filmi (12.-19. maj)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 13. 05. 2023 / 06:00
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2023 / 21:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
TV namigi: Čudo, Zvezda je rojena, Superjunaki, Želite, milord in drugi filmi (12.-19. maj)
Prizor iz filma Čudo. FOTO: Zajem zaslona

TV namigi: Čudo, Zvezda je rojena, Superjunaki, Želite, milord in drugi filmi (12.-19. maj)

Nabor filmov, ki bodo v prihodnjem tednu na sporedu slovenskih programov in jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Mojstri iluzij (Now you see me)

Triler, kriminalka, misterij, Francija, ZDA, 2013

Planet 2 v soboto, 13. maja, ob 21.00

Režija: Louis Leterrier. Igrajo: Mark Ruffalo, Jesse Eisenberg

Režiser akcijskih spektaklov Prenašalec in Neverjetni Hulk predstavlja zgodbo skupine neverjetnih iluzionistov, ki med predstavo v nekaj sekundah oropajo banko v Parizu in nato denar razdelijo občinstvu. Agenta FBI-ja in Interpola skušata razvozlati njihovo skrivnost, toda vedno znova naletita na številne osupljive čarovniške trike. Naposled odkrijeta, da je bil rop banke le slepilo za odvračanje pozornosti od ene največjih čarovnij, ki so jo mojstri iluzije pripravljali dolga leta. Hkrati s pomočjo vedno bolj osupljivih iluzij ves čas skrbijo, da agenta, čeprav sta blizu odgovorom, še naprej tavata v temi.


Juliet, gola (Juliet, Naked)

ZDA, 2018

Kino v soboto, 13. maja, ob 20.00

Režija: Jesse Peretz. Igrajo: Chris O'Dowd, Rose Byrne, Ethan Hawke, Kitty O'Beirne

Film je je komična pripoved o novih življenjskih priložnostih, posneta po istoimenskem romanu znamenitega pisatelja Nicka Hornbyja. Annie je v dolgoletni zvezi z Duncanom, obsedenim oboževalcem obskurnega rockerja Tuckerja Crowa. Ko se v javnosti pojavi posnetek enega od Tuckerjevih hitov, ki je nastal pred 25 leti, se Anniejino in Duncanovo življenje spremeni, še posebno, ko se srečata s Tuckerjem ...


Kam si izginila, Bernadette? (Where'd you go, Bernadette)

Komedija, drama, ZDA, 2019

Planet TV v soboto, 13. maja, ob 22.10

Režija: Richard Linklater. Igrajo: Cate Blanchett, Kristen Wiig, Judy Greer

Nagrajeni režiser Richard Linklater prinaša adaptacijo knjige ameriške pisateljice Marie Sample. Where'd You Go Bernadette, v kateri bo glavno vlogo odigrala dvokratna dobitnica oskarja Cate Blanchette. Bernadette Fox je veliko stvari. Njen mož, računalniški genij, jo je vedno videl kot lahko vzkipljivo, nadarjeno in raztreseno soprogo. Prijatelji so jo zmeraj imeli za izredno talentirano in ambiciozno arhitektko. Za svojo 15 letno hči, pa je bila Bernadette vedno najboljša prijateljica in v prvi vrsti, mama. Vendar Bernadette na lepem brez sledu izgine in takrat mora njena hči Bee na potovanje do konca sveta, da bi jo našla.


Pozabljeni princ (La prince oublié)

Francosko-belgijska komedija

TV SLO 1 v nedeljo, 14. maja, ob 15.05

Režija: Michel Hazanavicius. Igrajo: Omar Sy, Bérénice Bejo, François Damiens, Sarah Gaye, Keyla Fala

Prisrčna in domiselna družinska komedija, v kateri pravljice oživijo pod režijsko taktirko Michela Hazanaviciusa

Djibi je ljubeč samohranilec, ki si za hčerko Sofijo vsak večer izmišlja izvirne pravljice za lahko noč. V vzporednem pravljičnem svetu, ki ga Djibi imenuje Dežela zgodb, oče nastopa kot princ, ki hčer v vlogi princeske brani pred negativci. Fantazijski svet igra pomembno vlogo v njunem odnosu, saj Djibi z njim ohranja hčerino otroško nedolžnost in jo brani pred krutim svetom odraslih. Zato se Djibijev svet ob prvih znamenjih hčerinega odraščanja močno zamaje. Ko Sofija dopolni enajst let, se branju pravljic odreče in očetu pove, da si lahko svoje zgodbe izmišlja sama. Ne želi biti več otrok, postaja samostojna in se tudi prvič zaljubi. To se odrazi v vzporednem pravljičnem svetu, kjer Djibi izgublja osrednje mesto, zato se začne boriti za hčerino naklonjenost.

Film odlikuje domiselna zgodba, ki presenetljivo prodorno raziskuje zapletene odnose med starši in otroki ter tesnobo staršev ob odraščanju in izgubljanju otrok. Odlikuje ga tudi razkošna produkcija v hollywoodskem slogu. Za veličastnost je zaslužen francoski režiser Michel Hazanavicius, dobitnik oskarja za film Umetnik. Hollywoodski mu daje tudi glasba, ki jo je napisal skladatelj Howard Shore (zaslužen za epsko glasbo iz trilogije Gospodar prstanov).


Zvezda je rojena (Star is Born)

Ameriški film, 2018

POP TV v nedeljo, 14. maja, ob 21.25

Režija: Bradley Cooper. Igrajo: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos

V romantični drami Zvezda je rojena, nagrajeni z oskarjem, Bradley Cooper in Lady Gaga združita svoja talenta v upodobitvi strastne zgodbe dveh umetniških duš. Zgodba govori o izkušenem glasbeniku Jacksonu Mainea, ki odkrije mlado umetnico Ally in se v njo zaljubi. Ally je tik pred tem, da obupa nad svojimi sanjami o pevski karieri, vendar jo Jackson prepriča v nasprotno. Ker pa se sam bori z lastnimi demoni, njun odnos ob njenem kariernem vzponu začne razpadati. Zaradi prikazovanja spolnosti in zlorabe alkohola otrokom mlajši od 16 let priporočamo ogled v spremstvu staršev.


Želite, milord?

Humoristična nadaljevanka

TV SLO 1 v torek, 16. maja, ob 10.05

Legendarna britanska humoristična nadaljevanka se spet vrača na televizijske zaslone. Na sporedu bo vsak delovnik dopoldne.

Nadaljevanka je v televizijsko zgodovino zapisana kot ena najboljših humorističnih nadaljevank vseh časov.

Dogajanje se vrti okrog premožne družine Meldrum in njene služinčadi. Gospodar hiše, lord George Meldrum, ceni viktorijanske vrednote, v družbi uživa velik ugled, ki pa ga ogroža njegova naklonjenost do Agathe, žene sira Ralpha. Znan je še po nečem: kljub bogastvu je skop do svoje služinčadi. Tudi sloves njegovega brata Teddyja prav nič ne pripomore k ugledu družine. Prav nasprotno, saj je Teddy znan »preganjalec« služkinj; zapletel se je s petimi in zaplodil prav toliko otrok. Lord Meldrum ima dve hčeri, Cissy in Poppy, ki sta si povsem različni. Cissy se oblači kot moški, tudi na športnem področju se raje vključuje v bolj moške športe. Med služinčadjo je najbolj priljubljena, saj se večkrat zavzame zanje, še posebej prijazna je do neizkušen

Legendarna britanska humoristična nadaljevanka se spet vrača na televizijske zaslone. FOTO: Splet

Superjunaki (Supereroi)

Italijanski film, 2021

TV SLO 1 v sredo, 17. maja, ob 20.05

Režija: Paolo Genovese. Igrajo: Alessandro Borghi, Jasmine Trinca, Vinicio Marchioni, Greta Scarano, Angelica Leo, Linda Caridi, Gwendolyn Gourvenec, Elena Sofia Ricci, Beppe Severgnini, Flavio Parenti, Giacomo Mattia, Ermanno Casari …

Komična drama in romanca. Film pripoveduje življenjsko zgodbo Anne in Marca. Anna je risarka z impulzivnim in nenavadnim značajem, Marco je profesor fizike, ki trdi, da se življenje odvija po nekakšni vnaprej dani formuli. Njuno bežno srečanje postane zveza za vse življenje. In onadva sta pravzaprav junaka te ljubezenske zveze, ki kar traja in se zdi, da jo vzdržujeta dva superjunaka, ki imata posebno moč, da se lahko ljubita vse življenje.

Anni se zdi njuna zveza vredna stripovske obdelave. Razmišlja o risani zgodbi, ki bi pripovedovala o njuni zvezi kot o dveh superjunakih, ki premagata vse ovire na ljubezenski poti.


Kavarniška gospoda (Cafe Society)

ZDA, 2016

KINO v petek, 19. maja, ob 20.00 

Režija: Woody Allen. Igrajo: Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Blake Lively, Steve Carell, Sheryl Lee

Komedija Woodyja Allena je posvetilo zlati dobi Hollywooda ter romantična pripoved o sanjah, ki nikoli ne umrejo ... Newyorški sin draguljarja Bobby se preseli v Hollywood in v službi pri stricu spozna očarljivo tajnico Vonnie. Med njima in Vonniejinim poročenim ljubimcem se splete usoden ljubezenski trikotnik, ki Bobbyju stre srce in ga prisili, da se vrne domov. Prevzame vodenje priljubljenega kluba, kjer spozna prikupno Veronico in se z njo poroči. Toda njegova življenjska pot se vedno znova križa z Vonniejino in oba opominja na zamujeno ljubezensko priložnost.


Čudo (Wonder)

drama, dužinski film, ZDA, 2017

Režija: Steve Chbosky. Igrajo: Owen Wilson, Julia Roberts, Jacob Tremblay

Roman po istoimenski knjižni uspešnici. August Pullman se je rodil s hudo deformacijo obraza. Do desetega leta ni hodil v šolo, ampak je imel zaradi številnih zahtevnih operacij in dolgotrajnih okrevanj pouk doma. Z vstopom v peti razred osnovne šole je zdaj njegova edina želja, da bi ga sošolci imeli za navadnega. Toda novi sošolci ne morejo prezreti njegovega nenavadnega obraza. Poleg Augusta, ki izredno duhovito pripoveduje o sebi, svoji družini in svetu, ki ga obdaja, svoja razmišljanja o tem nadarjenem fantu razkrijejo še sestra Via, njen fant Justin, novi sošolec Jack, prijateljica Summer in Viina prijateljica Miranda. Vsi njihovi pogledi se združujejo v boju za sočutje, empatijo in sprejemanje drugačnosti. Ta nepozabna zgodba v naša življenja prinaša srčnost in upanje.


Nalaganje
Nazaj na vrh