Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

TV in radijske vsebine: od pohoda za življenje do Ritma srca (13.-19. maj)

Za vas piše:
Lucija Čakš
Objava: 12. 05. 2023 / 20:17
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 12.05.2023 / 21:42
Ustavi predvajanje Nalaganje
TV in radijske vsebine: od pohoda za življenje do Ritma srca (13.-19. maj)
Pohod za življenje 2022. FOTO: Tatjana Splichal

TV in radijske vsebine: od pohoda za življenje do Ritma srca (13.-19. maj)

Nabor radijskih in televizijskih oddaj v tednu med 12. in 19. majem, ki jih ne gre zamuditi. Celoten spored prelistajte v prilogi Naša družina.

Pohod za življenje, Maribor 2023

Neposredni prenos

Exodus TV v soboto, 13. maja, ob 9.30

Pohod za življenje je svetovna civilna iniciativa, ki je nastala iz želje javnost ozaveščala o lepoti in dostojanstvu vsakega človeškega življenja in razkriti ljudem resnico o splavu, umetnem končanju nosečnosti. Končni cilj iniciative je, da bi ta v svetu postal nepredstavljiv. V Ljubljani je bilo takih pohodov že več, letos pa se prvič seli tudi v Maribor. Lahko se mu pridružite tudi prek zaslona.

Zadovoljstvo dela z lastnimi rokami

Za življenje

Radio Ognjišče v soboto, 13. maja, ob 11.00

Vabljeni k sodelovanju v sobotnem dopoldanskem pogovoru s specialnim pedagogom Markom Juhantom, ki poudarja: "Kako veliko zadovoljstvo je preplavilo otroke, ki so se skupaj lotili različnih opravil: izdelovali mozaik, vitraž, slikali … in kolikšen ponos je bil nad izdelanim. To ostane. To je povsem drugačno zadovoljstvo od tistega s športnih tekmovanj."

Marko Juhant. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Tekmovanje za pesem evrovizije

Prenos iz Liverpoola

TV SLO 1 v soboto, 13. maja, ob 21.00 

V velikem evrovizijskem finalu bo nastopilo 25 držav – dvajset najboljših iz dveh predizborov, med njimi tudi slovenski Joker Out, ter predstavniki ˝velike peterice˝ Italija (predlanska zmagovalka), Francija, Španija, Nemčija in Velika Britanija. Točke glasovanja slovenske žirije bo v Torino sporočila Lorella Flego. Voditelji letošnje Pesmi Evrovizije so Laura Pausini, Alessandro Cattelan in Mika. Komentator prenosa je Andrej Hofer. Nastopi številnih tekmovalcev niso primerni za otroške oči, lahko pa si festival ogledate odrasli, da razberete znamenja časov.

Marijini moteti in samospevi Johannesa Brahmsa

Musica sacra

Radio Ars v nedeljo, 14. maja, ob 9.25

Letos mineva 190 let od skladateljevega rojstva. Ustvaril je vrsto sakralnih del, ki jih je napisal kot rezultat intenzivnega študija stare glasbe, kompozicijskih slogov, glasbenih oblik in besedil. Med njimi je tudi sedem Marijinih pesmi oz. motetov op. 22, Ave Marija in nekaj samospevov, ki jih je uglasbil na ljudske melodije z marijansko tematiko.

Živeti z naravo

Obzorja duha

TV SLO 1 v nedeljo, 14. maja, ob 11.25

Ali so kmetje pri nas nezaželeni? Stiske jim prinašata že sam poklic in način življenja. Čutijo, da država njihovih težav ne razume. Koliko se vsak od nas zaveda, da sta ohranjanje podeželja in narave ter pridobivanje hrane nujna za preživetje vsakega od nas? Kmetje, ki se aktivno vključujejo v dejavnosti župnije, pričakujejo tudi spodbudo verskih skupnosti.

Zdravilni učinki glasbe

Sol in luč

Radio Ognjišče v torek, 16. maja, ob 17.00

Že Pitagora je učil, da je človeška duša, tako kot tudi ves svet, ustvarjena po glasbenih zakonitostih in jo je treba temu primerno kaliti. Kot piše Diogen je Pitagora celo zdravil z zvokom in glasbo. V oddaji bomo tokrat pripravili že četrto nadaljevanje o zdravilnih učinkih glasbe in poslušali tudi nekaj tovrstnih melodij.

Ženske in duhovnost  

Sveto in svet

TV SLO 1 v sredo, 17. maja, ob 22.55

Ali ženske bolj ali manj ali samo na drugačen način doživljamo duhovnost in ponotranjimo vero? Kako in ali sploh osebna izkušnja ženskosti oblikuje duhovna prepričanja in prakse ter ali ima sodobna ženska, pogosto v različnih življenjskih vlogah in s številnimi odgovornostmi, sploh prostor in čas za razvoj osebne duhovnosti? O tem se bomo pogovarjale – da, tokrat same ženske – v oddaji Sveto in svet.

Ritem srca 2022. FOTO: Rok Mihevc/Radio Ognjišče

Spoznajte nastopajoče na letošnjem Ritmu srca

Petkov večer

Radio Ognjišče v petek, 19. 5., ob 20.00

Bliža se festival slovenske sodobne krščanske glasbe Ritem srca. Zaživel bo v četrtek, 25. maja, ob 19.30 na forumu Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu v Ljubljani, na prostem med stavbama Škofijske klasične gimnazije in Osnovne šole Alojzija Šuštarja. Zato bomo v oddaji »Petkov večer« predstavili letošnje udeležence in poklepetali z njimi o glasbi, veri, življenju in pesmih, organizatorji pa bodo razkrili še kakšno zanimivost iz zakulisja. Letos bodo ob festivalskem bendu v živo predstavili nove avtorske pesmi Denis Trap, Matej Šoklič, Petra Stopar, Neža in Damjan Pančur, Brigita Pintar in Lea Boršič ter Miha Novak, skupaj z običajno zelo odzivnim občinstvom pa bodo zapeli še nekaj starih slavilnih uspešnic. Vse obiskovalce festivala bo s polurnim nastopom ogrel aktualni Stična bend, že od 17.30 pa bo na prizorišču pestro dogajanje ob stojnicah in Malem odru. Več o poteku in udeležencih tega edinstvenega festivala glasbe in vere boste izvedeli v oddaji, ki jo pripravlja Marjan Bunič.

Nalaganje
Nazaj na vrh