Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Filmski teden Evrope

Objava: 07. 05. 2010 / 08:31
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Filmski teden Evrope

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji podarja brezplačen ogled štirinajstih evropskih filmskih uspešnic v devetih slovenskih mestih

V okviru programa dogodkov ob letošnjem dnevu Evrope, 9. maju, bo med 10. in 15. majem v devetih slovenskih mestih potekal Filmski teden Evrope. Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji v sodelovanju z Informacijsko pisarno Evropskega parlamenta za Slovenijo ter mrežo informacijskih točk Europe Direct, Media Deskom Slovenija, Kinodvorom, mrežo evropskih kulturnih organizacij - EUNIC Slovenija in Cankarjevim domom podarja brezplačen ogled štirinajstih evropskih filmskih uspešnic, sofinanciranih iz programa Evropske komisije MEDIA. Med njimi jih je bilo sedem v selekciji za filmsko nagrado LUX, ki jo podeljuje Evropski parlament. Projekcije si bodo ljubitelji evropske kinematografije lahko ogledali v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Novi Gorici, Murski Soboti, Slovenj Gradcu, Črnomlju in Kočevju, obvestilo Evropske komisije posreduje Tiskovni urad SŠK.

Filmski teden Evrope bo v ponedeljek, 10. maja, v ljubljanskem Kinodvoru odprl poljski film ‘Triki’, topla in duhovita zgodba o tem, kako se otroške sanje včasih uresničijo. Zaključni dogodek pa bo v soboto, 15. maja, ko bo v celjskem kinu Metropol v slovenskih kinematografih prvič prikazan film 'Ander’, nevsakdanja, ljubezenska zgodba o prepovedani ljubezni. Filmski navdušenci si boste lahko v Ljubljani in Celju premierno ogledali še film ‘Dobrodošli’, ki je prejel nagrado LUX 2009.

V program Filmskega tedna Evrope smo uvrstili še filme 'Božična zgodba', 'Genova', 'Gomora', 'Jelenček Niko', 'Katalin Varga', 'Katin', 'Ponarejevalci', 'Povračilo', 'Sever', 'Svet je velik in rešitev se skriva za vogalom’ ter ‘Zlomljeni objemi’. V sklopu spremljevalnega programa bodo v Ljubljani potekale scenaristične delavnice, otroci pa bodo svojo ustvarjalnost in domišljijo razvijali na animacijskih delavnicah v Novem mestu in Slovenj Gradcu.

Podrobnejše informacije o sporedu ter spremljevalnem programu so na voljo na spletnem naslovu https://www.druzina.si/mail/stefanicb.nsf/%28$Inbox%29/43f33163667f0d9a0abf13a8fa2a6295/Body/M2/100506%20-%20Teden%20Evrope%20-%20filmske%20predstave.pdf?OpenElement

Vljudno vabljeni!

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh