Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Floridski guverner DeSantis: podporniki življenja so obravnavani »kot zločinci«

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 07. 02. 2023 / 05:30
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2023 / 16:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Floridski guverner DeSantis: podporniki življenja so obravnavani »kot zločinci«
Floridski guverner Ron DeSantis z družino. FOTO: Twitter/Ron DeSantis

Floridski guverner DeSantis: podporniki življenja so obravnavani »kot zločinci«

Guverner ameriške zvezne države Florida je izrazil ostro kritiko zaradi neuravnoteženosti zveznih oblasti pri obravnavi podpornikov življenja in zagovornikov splava.

Ron DeSantis je konec letošnjega januarja odgovarjal na vprašanja časnikarjev glede obtožnice proti dvema aktivistoma za splav na Floridi, ki sta obtožena, da sta z žaljivimi napisi prekrila zunanje stene tamkajšnjega centra za zaščito življenja. Guverner DeSantis je izrazil presenečenje, da je bil v tem primeru dosežen napredek, saj je ministrstvo za pravosodje v tem in podobnih primerih doslej pokazalo zelo malo zanimanja za to, da bi storilci sploh odgovarjali za svoja dejanja.

Guverner je zadovoljen z odločitvijo pravosodnih organov, da so izdali obtožnico proti dvema aktivistoma za splav na Floridi, vendar »mora pravosodno ministrstvo še veliko postoriti«.

Po drugi strani pa so podporniki življenja, ki pred kliniko za splave držijo napise s slogani proti splavu, obravnavani »kot hudi zločinci«, je po navedbah spoetnega portala kath.net dejal DeSantis. Obtožnica proti omenjenima aktivistoma je po njegovih besedah »korak v pravo smer«. Guverner je zadovoljen z odločitvijo pravosodnih organov, vendar »mora pravosodno ministrstvo še veliko postoriti«.

Od maja 2022, ko je bilo objavljeno, da bo vrhovno sodišče ZDA razveljavilo sodbo o dopustnosti splava v primeru Roe proti Wade, je prišlo do številnih napadov na cerkve in centre za zaščito življenja, vključno s požigi tovrstnih ustanov. Spletna stran za življenje LifeNews je v letu 2022 naštela 250 napadov, vendar doslej v takšnih primerih skorajda ni bilo aretacij.

Nasprotno pa zvezni organi zelo odločno nastopajo proti podpornikom življenja, ki svoje mnenje izražajo s tihimi in nenasilnimi protesti.

Nalaganje
Nazaj na vrh