Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Fotografija »Oče in sin« tudi zgodba današnjih izseljencev

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 11. 11. 2021 / 15:53
Oznake: Cerkev, Družba, Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.11.2021 / 15:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Fotografija »Oče in sin« tudi zgodba današnjih izseljencev
Fotografija Manuela Ferrola je bila leta 1957 del reportaže z naslovom »Izseljevanje« FOTO: Vatican Media

Fotografija »Oče in sin« tudi zgodba današnjih izseljencev

Papežu Frančišku so med včerajšnjo splošno avdienco podarili fotografijo z naslovom »Oče in sin« (El Padre y el Hijo), ki jo je posnel fotoreporter Manuel Ferrol (1923-2003) v španskem obmorskem mestu La Coruña in jo leta 1957 umestil v reportažo Izseljevanje (Emigración).

Kot poroča Radio Vatikan, omenjena fotografija pripoveduje zgodbo družine migrantov, ki se je 27. novembra 1957 z ladjo odpravila iz Španije v argentinsko prestolnico Buenos Aires. Papežu jo je med včerajšnjo avdienco podarila Ferrolova hči Patricia, ki pravi, da po 64 letih izseljevanje ljudi še vedno nosi s seboj veliko pretresljivih zgodb o upanju in bolečini ter o družinah, ki pogosto ostanejo ločene za vedno.

Oče in sin, Xan in Xurxo Calo, ponazarjata zgodbo mnogih izseljencev, ki so v pristanišču stopili na pot v iskanju boljšega jutri.

Manuel Ferrol je reportažo o vkrcavanju izseljencev v španskem pristanišču La Coruña takrat pripravil na pobudo Katoliške komisije za emigracijo. Na fotografiji sta oče in sin, Xan in Xurxo Calo, ki ponazarjata zgodbo mnogih izseljencev. Ferrolu je uspelo ujeti »občutenje tistega trenutka«, pripoveduje njegova hči Patricia. Del reportaže Emigración so številne fotografije, ki jih je Manuel Ferrol posnel s svojim fotoaparatom Rolleiflex, ko je v pristanišču neopazno hodil med ljudmi v iskanju boljšega jutri.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh