Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Fotografska razstava Cerkve in kapelice v Sloveniji na Brezjah

Za vas piše:
Radio Vatikan
Objava: 16. 06. 2009 / 08:13
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Fotografska razstava Cerkve in kapelice v Sloveniji na Brezjah

Apostolski nuncij Santos Abril y Castelló je na Brezjah odprl fotografsko razstavo Cerkve in kapelice v Sloveniji

Minulo nedeljo je na Brezjah v baziliki Marije Pomagaj daroval slovesno mašo apostolski nuncij v Republiki Sloveniji nadškof Santos Abril y Castelló, po maši pa je odprl fotografsko razstavo z naslovom Cerkve in kapelice v Sloveniji, ki bo v Parku miru ob kipu Svete družine na ogled do 31. oktobra.

Slovesna maša je bila pred praznikom zavetnika brezjanske bazilike sv. Vida in na vigilijo pred obletnico vrnitve Marijine podobe po drugi svetovni vojni na Brezje, 15. junija 1947. V homiliji je apostolski nuncij govoril o vlogi marijanskih svetišč v Sloveniji in drugod po svetu. Povedal je, da so bila v dolgih stoletjih Marijina svetišča v Sloveniji, kakor tudi drugod po svetu, kraji posebne Božje navzočnosti. Bog je vedno govoril kristjanom, ki živijo v današnjem svetu, a pogosto pozabljajo, kaj je pravi smisel človekovega življenja. Kot je še dejal, človeško življenje ni le nekaj, kar se pač odvija na zemlji več ali manj let, ampak je življenje, ki sega daleč onkraj smrti. Zato je lepo pomisliti na to, kako svetišča sodelujejo pri nastajanju živih svetišč, ki so ljudje, osebe, ki so se znova rodile za življenje z Bogom in so v Bogu našle upanje, ki ga potrebujejo.

Svoj nagovor je apostolski nuncij zaključil z mislijo, da je kristjan, ki se ob obisku svetišča z vero obrne na Marijo in se sreča z Bogom v zakramentu sprave ter posluša Božjo besedo, bolj pripravljen in sposoben, da s svojim poštenim življenjem postane pričevalec krščanskih vrednot v današnjem svetu. Naš čas pa zelo potrebuje takšnih pričevalcev, da bi spremenili današnje 21. stoletje.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh