Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek bo končal okrožnico o veri Benedikta XVI.

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 17. 06. 2013 / 07:16
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek bo končal okrožnico o veri Benedikta XVI.

Frančišek bo končal okrožnico o veri Benedikta XVI.

V pričakovanju je tudi objava okrožnice o revščini z naslovom ‘Beati pauperes’.

Papež Frančišek bo dokončal okrožnico na temo vere, s pisanjem katere je začel že njegov predhodnik Benedikt XVI. Kot je po navedbah Radia Vatikan minuli teden pojasnil na srečanju s predstavniki sveta škofovske sinode, bo nova okrožnica ‘delo štirih rok’.

Besedilo, ki ga je pričel pisati upokojeni papež Benedikt XVI., je izredno močan dokument, ki ga želi sam dokončati, je papež Frančišek poudaril v odgovoru na vprašanje enega izmed udeležencev omenjenega srečanja. Okrožnica je že skoraj gotova, o natančnem datumu izida pa zaenkrat uradno še ni bilo govora.

Že 24. maja letos je škof iz Molfette, Luigi Martella, napovedal skorajšnji izid dveh okrožnic. Papež je namreč škofom iz južne Italije med nedavnim obiskom ad limina zaupal, da pripravlja okrožnici na temo vere in revščine.

Prvi dokument naj bi dokončal Benedikt XVI., pod besedilo pa bi se podpisal papež Frančišek, je tedaj pojasnil škof Martella. Naslov okrožnice o revščini pa naj bi bil ‘Beati pauperes’ – besedilo naj bi se naslovne teme ne lotilo z ideološkega in političnega vidika, pač pa z vidika evangelija, je škof Martella ponovil pojasnilo papeža Frančiška.

Foto: arhiv Družine / T. S.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh