Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek bo v novem letu več molil

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 01. 2016 / 08:04
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek bo v novem letu več molil

Sveti oče se je srečal z mladimi pevci z vsega sveta.

Tudi papež Frančišek si je ob začetku novega leta zadal dober sklep: v letu 2016 bo še več molil, kot je ob izteku starega leta zaupal mladim v Vatikanu. V zadnjih dneh leta je naredil pregled svojega duhovnega življenja in se ob tem zavedel, da morajo škofje in duhovniki svoje vernike voditi predvsem z molitvijo. »Jaz pa sem škof«, je dejal Frančišek in s tem odgovoril na vprašanje enega svojih mladih obiskovalcev po dobrih sklepih v novem letu. Zadnji dan starega leta je sveti oče v avdienco sprejel mlade pevce, člane katoliških pevskih zborov z vsega sveta.



140 otroških in mladinskih pevskih zborov - Pueri Cantores – z vsega sveta se je zadnji teden pred novim letom zbralo v Rimu na mednarodnem kongresu. Po številnih cerkvah italijanske prestolnice je zvenela slovesna pesem mladih glasov, vrhunec srečanja pa je bila avdienca pri papežu Frančišku.

Kot je sveti oče v pogovoru dejal mladim zboristom, sam ni kaj prida pevec. »Če bi jaz pel, bi izpadel kot kakšen osliček, saj peti res ne znam«, je povedal Frančišek. Pojasnil je, da zaradi govorne napake ne more brezhibno govoriti, zelo rad pa glasbi prisluhne.

Frančišku so v mladih letih zaradi pljučnega obolenja odstranili desno pljučno krilo, kar 79-letnemu cerkvenemu voditelju otežkoča govorjenje in petje. Že kmalu po nastopu pontifikata je postalo jasno, da Frančišek med bogoslužjem nikoli ne poje.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh