Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek do septembra brez splošnih avdienc

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 07. 2013 / 08:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek do septembra brez splošnih avdienc

Frančišek do septembra brez splošnih avdienc

Papež tudi v mesecu avgustu ob sredah ne bo nagovarjal vernikov na Trgu sv. Petra v Vatikanu, domnevno zaradi visokih poletnih temperatur v italijanski prestolnici.

Papež Frančišek je svoje tedenske splošne avdience odpovedal tudi v mesecu avgustu. S srečanji z romarji z vsega sveta, ki so sicer na programu ob sredah, bo ponovno pričel 4. septembra, kot so včeraj sporočili iz Vatikana.

Poznavalci kot razlog za odpoved splošnih avdienc v avgustu navajajo visoke poletne temperature v italijanski prestolnici. Zaradi velikega števila obiskovalcev klimatizirana dvorana za avdience za srečanja s papežem ne zadostuje, avdienca na Trgu sv. Petra pa v žgočih poletnih dneh ne bi bila najbolj priporočljiva.

Že pred včerajšnjo objavo so bile odpovedane tudi papeževe avdience v mesecu juliju. 14. julija bo sveti oče odpotoval v letno papeško rezidenco v Castel Gandolfo, kjer bo s tam zbranimi verniki molil opoldansko molitev angelovega češčenja. Od 22. do 29. julija Frančišek odhaja na svoje prvo inozemsko potovanje na svetovni dan mladih v brazilskem Riu de Janeiru.15. avgusta bo papež še enkrat obiskal Castel Gandolfo, kjer bo v župnijski cerkvi obhajal slovesno bogoslužje na praznik Marijinega vnebovzetja.


Vir: Kathpress
Foto: news.va



Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh