Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek in Kiril se morda srečata v Krakovu

Objava: 05. 12. 2013 / 11:18
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek in Kiril se morda srečata v Krakovu

Krakovski nadškof kardinal Stanislaw Dziwisz je na svetovni dan mladih v juliju 2016 v Krakov povabil tudi ruskega pravoslavnega patriarha Kirila.

Krakovski nadškof kardinal Stanislaw Dziwisz je na svetovni dan mladih v juliju 2016 v Krakov povabil tudi ruskega pravoslavnega patriarha Kirila. Kot poroča Radio Ognjišče, naj bi ob tej priložnosti prišlo do srečanja s papežem Frančiškom.

Kot je minuli ponedeljek sporočila krakovska nadškofija, se je kardinal Dziwisz dan poprej z zunanjim ministrom moskovskega patriarhata metropolitom Hilarionom pogovarjal o možnosti, da Kiril obišče ta veliki katoliški dogodek, vendar Hilarion ni podal jasnega odgovora.

Kardinal je še povedal, da je Kirila povabil že na mednarodno konferenco v Krakovu v septembru, ki pa se je moskovski patriarh ni udeležil. Svetovni dan mladih s papežem Frančiškom načrtujejo od 25. julija do 1. avgusta 2016. Od ustanovitve moskovskega patriarhata leta 1590 še ni bilo srečanja med kakšnim papežem in ruskim pravoslavnim patriarhom.

Vir: Radio Ognjišče / M. M. Š.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh