Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek moli tudi za Schumacherja

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 15. 01. 2016 / 08:40
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek moli tudi za Schumacherja

Papež je v avdienco sprejel Jeana Todta, predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze.

Papež Frančišek je včeraj v avdienco sprejel Jeana Todta, predsednika Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA). Kot je Todt povedal za Radio Vatikan, je papeža prosil za molitev za nekdanjega voznika formule 1, Michaela Schumacherja, kar je sveti oče tudi sprejel.



Sedemkratni svetovni prvak v F1 Schumacher je med smučanjem v francoskih Alpah decembra 2013 ob padcu utrpel hude poškodbe glave. Pol leta je preživel v umetni komi, nato pa se je vrnil domov v Švico, kjer še vedno okreva. Njegova družina je odtlej razkrila malo podrobnosti o zdravstvenem stanju moža in očeta. Z ženo Corinno sta poročena 20 let in imata dva otroka.

V središču petnajstminutnega srečanja Jeana Todta s papežem Frančiškom je bila sicer prometna varnost, saj je Todt tudi posebni odposlanec Združenih narodov za prometno varnost in je svetemu očetu pokazal triminutni film z naslovom Rešimo otroška življenja. Kot je predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze pojasnil papežu, na cestah v povprečju vsak dan umre petsto otrok, 20.000 pa jih je vsak dan poškodovanih.

Vir: STA / Radio Vatikan
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh