Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek na naslovnici revije »Rolling Stone«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 30. 01. 2014 / 07:35
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Frančišek na naslovnici revije »Rolling Stone«

Frančišek na naslovnici revije »Rolling Stone«

Ugledna ameriška glasbena revija bo prvič v zgodovini zgodbo z naslovnice namenila papežu.

Papež Frančišek bo kot prvi papež osrednji lik naslovnega prispevka najnovejše številke ameriške glasbene revije »Rolling Stone«. Vplivna glasbena revija je ta teden na svojem spletnem portalu objavila besedilo daljše naslovne reportaže, pripravljene za tiskano izdajo, ki naj bi izšla 13. februarja. Naslov prispevka se navezuje na znano pesem Boba Dylana: »Pope Francis: The Times They Are A-Changin'« (Papež Frančišek: Časi se spreminjajo). Pesem je bila v šestdesetih letih prejšnjega stoletja ena izmed himn kulturne revolucije v Združenih državah Amerike in Evropi.

V reportaži iz Rima Frančiška predstavljajo kot nasprotje njegovega predhodnika Benedikta XVI. (2005-2013), ki je bil po mnenju pisca prispevka »prepričani tradicionalist«, njegova izvolitev leta 2005 pa naj bi bila najslabša izmed danih možnosti. V nasprotju z Benediktom XVI. se Frančišek loteva korenitih sprememb in je mojster javnega nastopanja, podobno kot nekoč ameriški predsednik Bill Clinton.





Ko so ga kardinali marca 2013 izvolili za papeža, niso mogli vedeti, da je Argentinec tako goreč zagovornik sprememb, ugibajo pri »Rolling Stone«. Zdaj je program njegovih reform postal očiten in ne gre več zgolj za vprašanje sloga papeževanja. Drugačen slog naj bi v katoliški Cerkvi namreč vedno pomenil tudi »snovne« spremembe.

Kot »kronsko pričo« svoje teze »Rolling Stone« navaja ameriškega jezuita in pisca Thomasa Reesea. Revija podrobno opisuje nelagodje ameriških konservativcev ob argentinskem papežu in njegovih »levičarskih« tezah.

Revija »Rolling Stone« je pričela izhajati leta 1967 in politično večinoma podpira levo usmerjena in liberalna mnenja. Pisec naslovnega prispevka o papežu, Mark Binelli, je soizdajatelj štirinajstdnevnika. Za zvezde iz glasbenega sveta velja za enega izmed največjih uspehov, če jim »Rolling Stone« posveti zgodbo z naslovnice.


Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh