Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Frančišek naj bi blagoslovil živali v rimskem živalskem vrtu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 21. 10. 2013 / 09:01
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Frančišek naj bi blagoslovil živali v rimskem živalskem vrtu

Sveti oče je v avdienco sprejel direktorja živalskega vrta v parku Vile Borghese.

Papež Frančišek je minuli konec tedna v zasebno avdienco sprejel direktorja rimskega živalskega vrta, Federica Coccio. V pogovoru mu je zagotovil obisk živalskega vrta v Vili Borghese in obljubil, da bo ob tej priložnosti blagoslovil tamkajšnje živali, kot so po zaključku avdience sporočili iz pristojne ustanove »Bioparco di Roma«. Frančišek je med srečanjem izpostavil potrebo po zaščiti živali in okoljevarstveni vzgoji najmlajših.

Coccia je papežu po lastnih navedbah povedal, da kot rimski škof ni odgovoren le za ljudi, ampak tudi za živali. »Zato sem ga ponižno prosil, da bi nas obiskal na naši Noetovi barki«, je pojasnil Coccia. Vatikan glede papeževega obiska živalskega vrta ni dal nobenih izjav.

Rimski živalski vrt je bil odprt leta 1911 na dvanajst hektarjev veliki površini ob Vili Borghese. Pobudnik zanj naj bi bil Carl Hagenbeck (1844-1913), ustanovitelj hamburškega živalskega vrta Hagenbeck. V »Bioparco di Roma« prebiva okoli 1.100 živali iz več kot 220 različnih živalskih vrst.






Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh